"Analele Dobrogei" văd, din nou, lumina tiparului

354

Articole de la același autor

Primul volum din seria a treia a "Analelor Dobrogei" va fi lansat, în cursul zilei de astăzi, 29 ianuarie, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). 


Precizăm că prestigioasa revistă a avut parte, de-a lungul timpului, de o frumoasă și interesantă evoluție, care a început în anul 1920 și s-a încheiat în anul 1938. Revista a fost ulterior republicată, ca serie nouă, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la apariția primului număr, după care a dispărut, iar, din peisaj. Mai târziu, la începutul anului 2018, directorul instituției de cultură, dr. Sorin Colesniuc, a accentuat importanța pe care o are revista "Analele Dobrogei" și necesitatea republicării ei. 


"Am reușit, după șapte ani de absență, să reedităm aceste Anale. Acesta este continuatorul revistelor de cultură ale spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră: «Arhiva Dobrogei» (1916, 1919, 1920), «Analele Dobrogei» (1920-1938) și a noii serii a «Analelor Dobrogei», care a fost lansată în anul 1995. Reluând șirul întrerupt al aparițiilor periodice, după un hiatus de șapte ani, prezentul volum acoperă o paletă largă de subiecte legate de evoluția spațiului dobrogean, fiind prezente cercetări asupra istoriei Dobrogei, de la integrarea ei în Vechiul Regat până în perioadă comunistă, studii dedicate unor personalități dobrogene sau care au fost strâns legate de acest spațiu, unor monumente constănțene, precum și studii, subiecte de istorie militară, geopolitică etc.", a precizat dr. Sorin Colesniuc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4587 secunde