AMENINȚĂRILE PIRATERIEI MARITIME, în viziunea lui Melinescu

134
AMENINȚĂRILE PIRATERIEI MARITIME, în viziunea lui Melinescu - amenintarile-1431509075.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române va găzdui un eveniment editorial vineri, 15 mai 2015, ora 13.00, în cadrul căruia va fi lansat volumul: "Navigatorii români și amenințările pirateriei maritime", semnat de profesor universitar asociat dr. Nicolae Melinescu. Organizat de Statul Major al Forțelor Navale Române, evenimentul, se va desfășura la sediul muzeului.


Volumul "Navigatorii români și amenințările pirateriei maritime" se ordonează pe trei direcții principale de cercetare: pirateria, ca formă a crimei organizate, mărturiile unor navigatori români, foști ostatici ai piraților somalezi și contribuția României la combaterea pirateriei maritime - participarea fregatei "Regele Ferdinand" la misiunea UE Atlanta. 


Temele sunt însoțite de un scurt istoric al pirateriei maritime pe oceanele lumii și în Marea Neagră. Studiul a fost elaborat pe parcursul a patru ani, folosind surse de documentare tematice generale (lucrări istoriografice, monografii și memorialistică), dar și discuții directe pe această temă cu autorități internaționale, americane, române, reprezentanți ai sindicatului internațional, diplomați implicați în salvarea ostaticilor. Prezentarea cărții va fi însoțită de proiectarea unor imagini înregistrate de autor în timpul prezenței sale de două săptămâni la bordul fregatei românești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Eveniment la Muzeul Marinei Române
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Eveniment la Muzeul Marinei Române
Pagina a fost generata in 0.473 secunde