Ambasadorii Franței și Germaniei au vizitat mai multe licee din Constanța

407
Ambasadorii Franței  și Germaniei  au vizitat mai  multe licee  din Constanța - ambasadoriifranteiprint-1553883704.jpg

Articole recomandate

Ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, și omologul ei german, Cord Meier-Klodt, au vizitat, vineri, mai multe licee din Constanța, scopul fiind de a purta discuții cu elevii Liceului Teoretic "George Călinescu", Liceului Teoretic "Ovidius" și, nu în ultimul rând, Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute probleme actuale legate de viitorul Uniunii Europene și impactul dinamicii internaționale, în plan social și economic, asupra tinerilor.

"Suntem școală europeană și suntem într-un moment important pentru Europa, pregătim alegerile pentru noul Parlament European și ne mândrim să avem tineri extrem de preocupați de problematica europeană", a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

Un accent deosebit a fost pus pe multilingvism și necesitatea de a putea vorbi mai multe limbi în contextul european actual, atât ambasadorul Franței, cât și cel al Germaniei punând în perspectivă necesitatea cunoașterii unei limbi străine având drept bază cea maternă și limba engleză care deja a devenit un "must have".

"Evenimentul de astăzi este o ocazie pentru copiii și profesorii noștri să înțeleagă că ei sunt importanți și că reprezintă ceva pentru Europa. De asemenea, studiul limbilor străine este un instrument ca ei să se integreze în lumea contemporană. A doua limbă străină cunoscută face diferența, și orice limbă străină cunoscută îți va deschide cel puțin o ușă nu doar din punct de vedere profesional, dar și din punct de vedere al relațiilor și contactelor pe care le poți stabili în locul unde te afli la un moment dat", a spus Florentina Gheorghe, profesoară a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5534 secunde