Alianța Franceză Constanța îi așteaptă pe copii la Clubul francofon

198
Alianța Franceză Constanța  îi așteaptă  pe copii la Clubul francofon - aliantafranceza-1418837397.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 17.30, la Alianța Franceză Constanța, se deschide Clubul francofon Le Petit Prince. Este vorba despre o inițiativă ce îi vizează pe cei mai mici francofoni din școlile constănțene, care va reuni copii din categoriile de vârstă 6-9 ani și 10-12 ani.

Activitățile propuse vor fi diverse și pe placul copiilor: inițiere în magia benzii desenate francofone, descoperirea personajelor din cele mai frumoase basme franceze, jocuri de rol, realizarea de colaje, desene, afișe pe diverse teme, precum și activități ce exploatează în mod ludic mijloacele moderne - audiții și inițiere în cântecul francofon, proiecții de filme pentru copii, jocuri interactive pe tabletă. Bineînțeles, totul în limba franceză.

Activitățile vor fi coordonate de colectivul Alianței Franceze Constanța și animate de profesori ai Constanței, în baza unui program bine stabilit. Vor putea dobândi calitatea de membru copiii care își exprimă dorința, prin semnarea unei adeziuni de către părinți, de a participa lunar la diversele acțiuni organizate în cadrul clubului. Accesul la aceste acțiuni este gratuit și se va face pe baza cardului de membru.

"Această nouă inițiativă a Alianței Franceze Constanța dorește să-i atragă pe cei mai mici vorbitori de franceză. Ne dorim să îi facem să descopere și să învețe această frumoasă limbă prin ce este propriu vârstei lor - jocul. Am ales această dată pentru inaugurare, în așteptarea sărbătorilor de iarnă, întrucât copiii sunt micii eroi ai acestor zile, împărtășind astfel cu ei magia Crăciunului. Ne dorim, de asemenea, ca existența Clubului francofon Le Petit Prince să devină o tradiție", a declarat Ileana Meheleanu, președinte al Alianței Franceze Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8276 secunde