Ajutați copiii defavorizați de la sate!

639
Ajutați copiii defavorizați de la sate! - alimanucopilgf25-1319040488.jpg

Articole de la același autor

În anul 2008, World Vision iniția campania "Vreau în clasa a IX-a", cu scopul de a susține copiii din mediul rural, fără posibilități materiale, să-și continue studiile liceale.

De data aceasta, pe parcursul lunii octombrie, World Vision România, alături de două companii puternice, derulează, pentru a patra oară, campania "Donează 1 leu, clădește viitorul meu". Campania își propune să strângă fonduri pentru a asigura accesul la educație pentru cât mai mulți copii defavorizați din mediul rural. Pe tot parcursul lunii, cei care doresc să contribuie la această cauză pot dona minimum un leu în toate restaurantele KFC și Pizza Hut, fără ca donația lor să fie condiționată de achiziționarea unui produs.

Printre principalele cauze ale abandonului școlar, se numără situația financiară precară a familiei, lipsa de susținere din partea acesteia, cât și dificultățile copiilor de a se adapta mediului liceal / urban. În 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, în timp ce doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participau la învățământul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mică decât a celor din mediul urban.

Statisticile plasează România pe ultimele locuri în Europa, în privința participării la o formă de educație a tinerilor cu vârste între 15-24 de ani.

Campania "Donează 1 leu, clădește viitorul meu" este deja la a patra ediție și, până acum, a reușit să ajute 450 de copii să își continue studiile liceale. În 2010, în urma programului, au fost strânși 54.762 euro, bani ce au ajutat 170 de copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5031 secunde