Agenda culturală de week-end: șase femei aduc CONSTANȚA pe scenă. Mărțișoare pe portativ

235
Agenda culturală de week-end:  șase femei aduc CONSTANȚA  pe scenă. Mărțișoare pe portativ - fondpremiera-1488554668.jpg

Articole recomandate

De departe evenimentul cultural al acestui week-end este considerat premiera spectacolului multi-media "Jurnal de România. Constanța", realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu.


Șase protagoniste, șase actrițe care, de această dată, se joacă pe ele însele. Femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglindă înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta /controla/măsura identitatea. 


"Jurnal de România" este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul.


"Vreau să văd cum arată România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat. 


E un punct de vedere asupra României 2017, o țară în care sunt multe tensiuni, în care teatrul cunoaște mai mult ca oricând lupte interne și în care viața de zi cu zi e măcinată de probleme sociale, politice și culturale. Spectacolul de teatru se dorește a fi un vehicul de comunicare", afirma tânăra regizoare Carmen Lidia Vidu.


Așadar, sunteți așteptați la premiera ce va avea loc sâmbătă, 5 martie, de la ora 19, reprezentația fiind programată și duminică, 5 martie, de la aceeași oră.


v v v


Nici Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" nu se lasă mai prejos, aducând sâmbătă, 4 martie, de la ora 19, "Mărțișoare pe portativ" cu soliști invitați: Gabrielle Mouhlen (Italia) și Ionuț Pascu (București). Lor li se alătură artiștii teatrului: Elena Rotari, Laura Eftimie, Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Marius Eftimie. Conducerea muzicală - Gheorghe Stanciu.


Duminică, 5 martie, de la ora 19, iubitorii baletului vor fi încântați de reprogramarea spectacolului "Don Quijote", în coregrafia lui Mihai Babuska, după M. Petipa și scenografia: Adriana Urmuzescu. Soliști: Jin Mizutani (debut), Ayaka Kishi (debut), Amalia Mîndruțiu, Mayu Takahashi, Bogdan Bîrsănescu, Keito Shimomura, Ștefan Răuț, Mihai Pâslaru.


v v v


Cei mai mici spectatori sunt așteptați, ca de obicei, duminică, 5 martie, la cele două reprezentații cu spectacolul "Alba-ca-zăpada", de la orele 10 și 11,30. O adaptare modernă, ușor parodică, după povestea cu același nume de Frații Grimm. 


O combinație magică între oameni și păpuși, într-un decor feeric și inspirat, realizat de Daniela Drăgulescu, pe muzica antrenantă și adecvată compusă de Liviu Prossi și în stilul regizoral, deja cunoscut, filmic și cu mult umor al regizorului Bogdan Drăgulescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4762 secunde