Adolescenții de la Liceul "Callatis" Mangalia… "Necenzurați"

248
Adolescenții de la Liceul

Articole de la același autor

31 de elevi din clasa a VII-a B de la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia au participat la proiectul național de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri intitulat "Necenzurat".


Proiectul, care a debutat în noiembrie 2015, este realizat de Agenția Națională Antidrog și implementat la nivelul județului Constanța de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Con-stanța, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Constanța.


În Liceul Teoretic "Callatis", proiectul a fost coordonat de profesor psiholog Carmen Faliboga, în echipă cu profesorul diriginte Simona Hovan și a avut ca obiectiv dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri, dar și formarea unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun alcool și droguri.


"Perioada adolescenței este cea a experimentării și a revoltei. Potrivit unui studiu recent publicat de sciencedaily.com, în adolescență se înregistrează o vulnerabilitate crescută la factorii de stres și la consumul de droguri. Explicația? Comportamentele de risc sunt mai accentuate, deoarece personalitatea nu este pe deplin conturată și tinerii sunt mult mai ușor influențați. Adolescenții adoptă mai ușor un stil de viață care le poate pune în pericol sanătatea fizică și psihică pentru că nu sunt pe deplin conștienți de riscurile la care se expun", a declarat Carmen Faliboga.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4915 secunde