Actorii contribuie la educația elevilor constănțeni

285
Actorii contribuie la educația elevilor constănțeni - actoriicontribuie12-1586878823.jpg

Articole de la același autor

Actorii Teatrului de Stat Constanța (TSC) îi ajută cu ce pot, în această perioadă, pe elevii de la malul mării, pentru ca pregătirea acestora să fie cât mai solidă.

Zilele trecute, instituția de cultură și Asociația "Dascălii Schimbării" au pus bazele unui acord de parteneriat prin care actorii tomitani vor lucra cu profesorii care doresc să-și îmbunătățească aptitudinile de comunicare cu "publicul" lor, respectiv elevii, astfel încât din acest proces de învățare a dascălilor să reiasă un câștig pentru procesul de educație din sistemul preuniversitar.

"Parteneriatul dintre cele două entități va veni în sprijinul dezvoltării armonioase a elevilor și profesorilor și al îmbunătățirii, adaptării sistemului educațional la noile generații de copii. De asemenea, parteneriatul prevede desfășurarea de activități comune în scopul dezvoltării calității discursului didactic și dezvoltării gustului pentru teatru, atât în rândul elevilor, cât și în rândul corpului profesoral. Implicarea civică a elevilor, promovarea educației non-formale, conștientizarea și identificarea nevoilor elevilor și apărarea drepturilor acestora sunt, de asemenea, obiective pe care parteneriatul dintre teatru și asociație le va urmări", au precizat reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Artiștii sunt de părere că această colaborare deschide drumul pentru organizarea, atât în această perioadă de distanțare socială, cât și atunci când o vom fi depăși, de programe, campanii, evenimente publice, prin care actorii să pună la dispoziția profesorilor și, prin intermediul lor, la dispoziția elevilor și chiar părinților, talentele lor speciale în materie de comunicare, discurs public, dicție, atitudine, limbaj corporal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5816 secunde