Actorii constănțeni vor prezenta, în Italia, piesa "Dincolo de întâmplări"

301
Actorii constănțeni vor prezenta, în Italia, piesa

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța (TSC) va prezenta marți, 28 august, în Italia, "Dincolo de întâmplări", primul spectacol desfășurat
în cadrul proiectului "Legende de ruine circulare". Acesta face parte, la rândul său, din Programul Uniunii Europene intitulat "Europa creativă", subprogramul cultural "Anul European al Moștenirii Culturale 2018". 


Potrivit reprezentanților teatrului, proiectul în care TSC este partener cuprinde patru rezidențe de creație artistică, prima în Italia, în lunile iulie și august, a doua în Albania, în luna septembrie, a treia în Constanța, România, în luna octombrie, iar a patra în Spania (Segovia), în luna noiembrie. 


"Prima rezidență de creație este realizată în Italia, de liderul proiectului, compania «Eufonia» - Teatrul «Astragali» din Lecce. În cadrul acesteia, Teatrul de Stat Constanța a fost invitat să participe la Noaptea Poeților, eveniment care se va desfășura marți, 28 august, la malul mării, lângă ruinele din situl arheologic Porto Adriano din localitatea San Cataldo (provincia Lecce). Spectacolul special conceput de Teatrul de Stat Constanța pentru această ocazie se intitulează «Dincolo de întâmplări» (Oltre le storie) și are la bază texte ale poetei Iulia Pană, din Constanța. Textele vor fi interpretate atât de poetă, cât și de actrița Mirela Pană, cu acompaniamentul la duduk (instrument vechi, de origine armenească) al compozitorului și muzicianului Adrian Mihai. Evenimentul va avea și o parte realizată de artiștii italieni - actorul și regizorul Fabio Tolledi împreună cu pianistul și compozitorul Mauro Tre, care vor interpreta poeme de Antonio Verrri (1949 - 1993)", au declarat reprezentanții teatrului constănțean. 


★ ★ ★


Proiectul amintit a fost astfel intitulat după o povestire a lui Jorge Luis Borges, "Ruinele circulare", și își propune să evidențieze felul în care moștenirea culturală comună europeană s-a format prin interacțiunea diverselor expresii culturale ale diverselor civilizații de pe continent, prin călătorii sau comerț. 


Se pare că la realizarea acestuia au contribuit o mulțime de artiști, arheologi, cercetători, operatori și manageri culturali din Italia, dar și Constanța, cu siturile arheologice din județul nostru. 


Partenerul științific al teatrului în acest proiect este Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4868 secunde