"Acoperământul Maicii Domnului", scutul protector al creștinilor ortodocși

273
1

Articole de la același autor

Duminică, 1 octombrie, Biserica Ortodoxă cinstește Acoperământul Maicii Domnului. Cu acest prilej, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 21.45, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie, la mănăstirea Călugăreni (situată în apropierea comunei Pantelimon, jud. Constanța), ce are hramul Acoperământul Maicii Domnului. 


În ziua sărbătorii, duminică, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" din Dorna Arini, jud. Suceava, așezământ monahal care își serbează hramul. 


Sărbătoarea "Acoperământul Maicii Domnului" a fost instituită în amintirea unei minuni petrecute în biserica mănăstirii "Maica Domnului" din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul (secolele IX-X). Starețul mănăstirii, cuviosul Andrei, a văzut o minune dumnezeiască, în care i s-a arătat Maica Domnului ce acoperea cu un sfânt omofor cetatea Constantinopolului. Cuviosul Andrei l-a chemat și pe ucenicul său, Epifanie, care, împreună cu ceilalți părinți, a reușit să deslușească semnificația biblică a minunii (Maica Domnului este maica întregului neam creștinesc, după cuvintele Mântuitorului rostite când era pe Cruce către Sf. Ioan Evanghelistul: "Iată mama ta" (Ioan 19,27) și să dedice o sărbătoare deosebită iubirii materne pe care Maica Domnului o arată față de neamul omenesc. 


Acoperământul Maicii Domnului este ca un scut protector peste toți creștinii bisericii care se roagă cu credință pentru a fi izbăviți de ispite și de suferințe.


Comentează știrea

Gigi
1 octombrie 2017
Aiurea !

Va patineaza mintea !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde