A XIII-a ediție a Taberei "Lucian Grigorescu"

206
A XIII-a ediție  a Taberei

Articole recomandate

An de an, Tabăra Internațională de Pictură "Lucian Grigorescu" din Medgidia găzduiește, pentru o săptămână, pe unii dintre cei mai buni artiști plastici contemporani.

La ediția de anul acesta, vor participa 15 artiști plastici: Constantin Papadopol, Mircea Costea, Adriana Kontz, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu (România), Mario Bernardini (Italia), Feridun Isiman (Cipru de nord), Abdurahman Almoutawa (Qatar), Kenan Ozgur (Turcia), Yasemin Ozturk Erdogan (Turcia), Hassan Alumulla Almulla (Qatar) Katarzyna Pietrzak (Polonia), Anna Trzepanska (Polonia), Bahri Genc (Turcia), Maryam Salahi (Iran). Alături de pictori va fi și criticul de artă Alice Dinculescu.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc mâine, de la ora 17, la sala de ședințe a Consiliului Local Municipal, după care pictorii vor pleca într-o excursie de documentare, prilej cu care vor avea ocazia să observe cultura și tradițiile românești, pe care le vor transpune ulterior în lucrările acestei ediții.

Luni, 5 septembrie, de la ora 16, ușile atelierului de pictură, amenajat la Hotel Stadion, se vor deschide pentru toți cei interesați.

Valoarea artiștilor, multiculturalitatea, precum și frumusețea peisajelor din România, sunt cu siguranță elementele care garantează succesul celei de-a XIII-a ediții a taberei și a vernisajului care va avea loc în data de 9 septembrie, ora 18, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" din Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Copiii din Medgidia expun fotografie
Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Experiență de vacanță inedită
Pagina a fost generata in 0.5576 secunde