A murit o mare artistă! Stela Popescu, lecții de teatru pentru copii, la Constanța

300
A murit o mare artistă!  Stela Popescu, lecții de teatru pentru copii, la Constanța - stelapopescu-1511456829.jpg

Articole recomandate

Stela Popescu a murit, ieri, la vârsta de 81 de ani, fiind găsită decedată în locuința sa din București.

Artista s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. În anul 1956, a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a susținut o serie de spectacole de teatru. De-a lungul timpului, ea a jucat în mii de spectacole în teatre din diferite județe ale țării. Spre exemplu, pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu a strălucit în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc. De asemenea, ea a jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și zece ani în "Plicul".

Între anii 1971 și 1979, a format un cuplu excepțional, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică, și ulterior, cu Alexandru Arșinel. "Dacă nu aș fi reușit în actorie, aș fi făcut altceva, nu m-aș fi încăpățânat. Nu sunt orgolioasă. Aș fi făcut design, de exemplu, costume de teatru. Aș face o mie de lucruri, păcat că viața e scurtă", spunea artista, într-un interviu.

Directorului Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, Gheorghe Ungureanu, nu-i vine să creadă că Stela Popescu nu se mai află printre noi. El a avut o colaborare extraordinară cu artista în ultimii 15 ani și a admirat-o mereu pentru profesionalismul și dăruirea cu care își făcea meseria. Stela Popescu a fost prezentă la Constanța, luna trecută, când a jucat în fața publicului în piesa "Chirița în carnaval".

"Ea le preda copiilor ore de teatru, îi învăța cum să fie artiști", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gheorghe Ungureanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5966 secunde