A dat norocul peste liceenii constănțeni: burse de un an în America

289
1

Articole de la același autor

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, invită liceenii cu cetățenie română să participe în programul FLEX 2017-2018.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018. Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al

doilea an de existență în România, este GRATUITĂ. În primul an de imple-mentare, FLEX România a oferit bursa unui număr de 24 de liceeni români din mai multe județe ale țării, aflați în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adresează și liceenilor cu dizabilități, în generația recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilități.

Programul de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română; sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 15 iulie 2002; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază limba engleză în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile pot fi depuse până pe data de 18 octombrie la următoarea adresă: https://ais.americancouncils.org/flex.

Informații complete despre program pot fi obținute scriind la adresa de email [email protected] sau accesând site-ul www.americancouncils. ro. 

Comentează știrea

cititor
8 septembrie 2016
interes

Nu va bucurati - interesul americanilor e pt. migrarea creierelor in folos personal...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde