A căzut cortina la Gala Hop. Cine sunt laureații Galei Tânărului Actor Hop 2019

274

Articole de la același autor

Cea de-a 22-a ediție a Galei Tânărului Actor Hop, s-a încheiat joi seară, 5 septembrie, la Teatrul de Stat Constanța. Juriul final a fost format din Adrian Batista, regizor și producător TV, Ioana Bogățan, actriță, Ada Lupu Hausvater - regizor, Ludmila Patlanjoglu - critic de teatru și Liana Tugearu - critic de dans.


Marele premiu al Galei Tânărului Actor Hop - Premiul "Ștefan Iordache" a fost câștigat de actrița Roxana Fânață pentru "In Between" de Roxana Fânață. Premiul se acordă în memoria marelui artist Ștefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei Hop, un apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră.
Dacă inițial, începând cu ediția 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ștefan Iordache" să devină marele premiu al galei. Premiul a fost înmânat de Gigi Căciuleanu, directorul artistic al Galei și de primarul sectorului 5 București, Daniel Florea, în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache" al Primăriei sector 5, București. 


Adela Mihai, cea mai bună actriță
Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, a fost acordat actriței Adela Mihai pentru rolul "Zița", după "O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale. Premiul a fost înmânat de Adrian Batista. Cel mai bun actor, la secțiunea individual, a fost desemnat Norbert Boda pentru "Caligula" de Norbert Boda. Premiul a fost înmânat de Ada Lupu Hausvater. Premiul "Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a revenit trupei spectacolului "Wor(l)ds in progress", după texte de Matei Vișniec, cu actorii Andrei Atabay, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Lia Marin, Sînziana Pintean și Octavian Voina. Premiul este susținut, începând cu ediția a 16-a, de familia Todea. Premiul a fost înmânat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și de Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat din Constanța. 


Actrița Theodora Sandu, preferata publicului
Actorul Alin Potop a primit Premiul special al juriului - Premiul "Sică Alexandrescu" pentru rolul din "Propun să nu ajungem niște triști", după "Însemnările unui nebun" de Nikolai Gogol. Premiul a fost înmânat de Ludmila Patlanjoglu. 
Publicul, la rândul său, și-a premiat preferații. Premiul publicului pentru cea mai bună actriță a fost câștigat de Theodora Sandu, iar cel pentru cea mai bună trupă de actori a fost câștigat de Alina Dumitrache, Andrei Ianuș, Alexandra Oiște, Cristina Simion, Ioana Beatrice Tănasă și Mihai Vasilescu.


De asemenea, au fost acordate mai multe premii găzduite în cadrul Galei Tânărului Actor Hop. Este vorba despre Premiul "1/10 pentru Film la TIFF", care a fost oferit actriței Theodora Sandu pentru "Ophelia", după "Hamlet" de William Shakespeare. Premiul a fost înmânat de actorul Lari Giorgescu. 


Începând cu ediția a 17-a, regizorul și producătorul de film, Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenții Galei Hop șansa de a face parte din programul "10 pentru Film la TIFF".  Totuși, Premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală nu s-a acordat unui tânăr concurent. În semn de prețuire, Dorina Lazăr a dedicat acest premiu marei artiste Miriam Răducanu "fără de care profilul acestei ediții a Galei nu ar fi fost posibil".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5277 secunde