A 20-a ediție a Festivalului de Film Francez, găzduită de Cinema Cityplex Tomis

211
A 20-a ediție a Festivalului de Film Francez, găzduită de Cinema Cityplex Tomis - festivalfilm-1478798626.jpg

Articole de la același autor

Organizată de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, cea de-a 20-a ediție a Festivalului Filmului Francez se desfășoară, începând de astăzi și până duminică, 13 noiembrie, simultan în șapte orașe, printre care și Constanța, la Cinema Cityplex Tomis. 


Deschiderea festivalului, programată astăzi, este dedicată Competiției tinerilor regizori francezi, care va oferi publicului român ocazia de a-și alege filmul favorit, dintre cele șase lungmetraje de debut propuse în cadrul acestei secțiuni. 


Competiția tinerilor regizori se va desfășura pe toată durata festivalului și va fi alcătuită din opere cinematografice care au fost lansate recent. Cinefilii sunt invitați să asiste la proiecția filmelor "Le Nouveau" (2015), de Rudi Rosenberg, "Les deux amis" (2015), de Louis Garrel, "A peine j’ouvre les yeux" (2015), de Leyla Bouzid, "Le Grand jeu" (2015), de Nicolas Pariser, "Willy 1" (2016), de Ludovic Boukherma, Zoran Boukherma, Marielle Gautier și Hugo P. Thomas, și "Ce sentiment de l’ete" (2016), de Mikhael Hers. 


În urma vizionării, spectatorii pot vota pentru a desemna laureatul "Premiului publicului TV5MONDE/RFI România", online, pe site-ul www.jevote.ro. Cel mai bun film din cadrul acestei secțiuni va beneficia de un sprijin destinat difuzării în rețeaua cinematografică din România, în timp ce votanții cei mai norocoși vor fi recompensați cu cadouri.


Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română, fiind programate în intervalul orar 14.30 - 20.30.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.525 secunde