30 de ani de învățământ superior de marină, la Universitatea Maritimă Constanța

597
30 de ani de învățământ superior de marină, la Universitatea Maritimă Constanța - fotofond30deanideinvatamant-1581025390.jpg

Articole de la același autor

30 de ani de învățământ superior de calitate sunt sărbătoriți, zilele acestea, la Universitatea Maritimă din Constanța. Instituția numără astăzi 4.500 de studenți, 11 programe de studii de licență, din care două în limba engleză și 16 programe de master, și mii de specialiști în transporturi sau care navigă pe mările și oceanele lumii. 


În urmă cu 30 de ani, în 1990, o mână de studenți și o mână de profesori universitari aveau îndrăzneala de a gândi că pot să pună la cale un învățământ de marină nemilitarizat, dar competitiv la nivel global. Așa s-a născut Institutul de Marină Civilă Constanța. Ulterior, acesta a devenit Universitatea Maritimă din Constanța, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din județul Constanța și din țară. 


Dacă nou înființatul Institut de Marină Civilă avea în 1990 două facultăți cu trei specializări - Navigație, Electromecanică, Electrotehnică, astăzi, universitatea oferă 11 programe de studii de licență, dintre care două în limba engleză, și 16 programe de master, dintre care patru programe în limba engleză. La acestea se adaugă un program de studii de doctorat în domeniul ingineriei mecanice. 


În urma verificării din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Universitatea Maritimă din Constanța a obținut calificativul "grad de încredere ridicat". 


"Acești 30 de ani am dorit să-i marcăm pentru că reprezintă în viața oricărei instituții un moment important și facem și un scurt bilanț a ceea ce am realizat și încercăm să ne gândim cu speranță la ceea ce urmează. Este un moment în care ne propunem să ne coagulăm eforturile, energiile, pentru ca toți cei pleacă din universitatea noastră, nu numai ca și navigatori, în această uriașă industrie, care este industria transportului maritim, ci și în logistica transportului maritim, asigurarea securității transportului maritim, să fie cât mai bine pregătiți. 


În plus, realizările din acești 30 de ani, cu care ne mândrim în prezent, ne motivează să continuăm să ne autoperfecționăm, să ne adaptăm permanent la schimbările industriei și să furnizăm educație de calitate astfel încât studenții și absolvenții noștri, principalii beneficiari ai activității noastre, să rămână competitivi pe piața globală a muncii", a declarat, pentru "Cuget Liber", rectorul UMC, prof. univ. dr. Cornel Panait. 


Liga Studenților, mereu implicată în activitatea UMC
Tot în anul 1990, a luat ființă și Liga Studenților Universității Maritime Constanța. Reprezentanții studenților susțin că, în decursul acestor ani, de la înființare și până în prezent, liga și-a menținut aceleași scopuri, obiective, perseverând în autodepășire. 


"Este un moment cu adevărat unic ca singura organizație care a reușit să pună bazele unei universități să ajungă la această admirabilă vârstă de 30 de ani de activitate. Suntem incredibil de mândri că avem onoarea ca, în acest moment, în 2020, principiile și valorile puse ca temelie în perioada imediat după Revoluție să fie în continuare vii, prezente și menținute la cel mai înalt standard. Deși vremurile s-au schimbat, spiritul reprezentării studențești și dorința de a face bine celor din jur sunt în continuare un fluid vital pentru toți care au activat de-a lungul anilor în această organizație. Liga a reușit mereu să se distingă, atât prin standardul de calitate promovat în rândul membrilor, cât și prin atitudinea plină de mândrie specifică oamenilor care au în spate niște «rebeli inteligenți» ce au reușit să facă imposibilul", a precizat Mihai Mihnea Amzărescu, președintele Ligii Studenților din Universitatea Maritimă Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.467 secunde