200 de absolvenți intră în examene

2638
200 de absolvenți intră în examene - 200deabsolventi-1407681212.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi și până pe 21 august, la nivelul județului Constanța, se vor desfășura examenele de certificare a competențelor profesionale de nivel 2, 3 și 3 avansat. 


Astăzi și mâine, aproximativ 200 de absolvenți din învățământul profesional și tehnic vor susține examenele de certificare de nivel 2 și 3, iar până pe 21 august, 443 de absolvenți ai învățământului postliceal le vor da pe cele de nivel 3 avansat. 


În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a desemnat nouă centre de certificare pentru nivelul 3 - Liceul Tehnologic, "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", Colegiul Agricol Poarta Albă, Liceul Tehnologic "Gh. Miron Costin", Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Tele-comunicații, Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Tehnic "Tomis", un centru pentru nivelul 2 - Colegiul Tehnic "N. Titulescu" Medgidia și cinci centre pentru nivelul 3 avansat - Școala Postliceală "SF. Theodor", Școala Postliceală "Dr.I. Cantacuzino", Liceul Teoretic "George Emil Palade", Școala Postliceală "Hipocrate" și Școala Postliceală "Henri Coandă".


Examenul pentru nivelul 3 avansat implică trei probe: o probă practică, o probă scrisă și prezentarea unui proiect specific calificării. Pentru nivelul 2 și nivelul 3 de calificare, examenul constă doar în susținerea unui proiect specific calificării. Din fiecare comisie de examen face parte și un reprezentat al agenților economici.


Rezultatele finale - exprimate prin calificative Admis ori Respins - se vor afișa la centrele de examen și fiecare absolvent declarat admis va primi certificat de calificare de nivel 2 sau 3. Pentru nivelul 3 avansat, nota minimă de obținere a certificatelor de calificare profesională recunoscute la nivel european este șase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6537 secunde