Galerie foto. Plaja Modern, drumul rușinii și al indiferenței!

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 20 Iulie 2015 7806
Constanța nu are multe plaje cu care să se mândrească, dar una dintre ele este binecunoscută. Plaja Modern, căci despre ea este vorba, este preferată de mulți constănțeni, dar și turiști, pentru că este în oraș, aproape de mijloacele de transport, pentru că
este foarte lată și pentru că apa este mică. Însă drumul până pe nisip este o adevărată aventură pentru cei care se încumetă să o ia pe scările de pe strada Mircea cel Bătrân. 


Mai întâi, trec printr-o junglă plină de buruieni și gunoaie, apoi trebuie să caște ochii la treptele stricate, după care să ocolească pietroaiele de la baza scărilor, până la nisip. Zidul de susținere a malului stă să se împrăștie. Tencuiala este deja căzută, iar cărămizile vechi de-abia mai rezistă. Ar trebui să pomenim și de gunoaiele plantate din loc în loc, însă multe dintre ele sunt dovadă a lipsei de bun simț al celor care trec prin zonă. Și probabil că tot ei sunt responsabili de mirosurile neplăcute ce răzbat din locurile mai întunecate ale păduricii de pe mal. 


„În ultimii ani, am fost la mare în sud, la Neptun. La Constanța, nu am mai făcut plajă de ani de zile. Acum, pentru că ne-am cazat în Constanța, am ales să venim și la Plaja Modern, pe care o știu de când eram copil și veneam cu părinții mei. Singurul lucru de care îmi aduceam aminte erau scările interminabile și apa mică. Parcă m-am întors în timp. Nu s-a schimbat nimic. Totul arată la fel, mai puțin ba-lustrada asta galbenă. Până și treptele au rămas la fel. Păcat că nu valorifică nimeni această zonă; cu un pic de imaginație, ar arăta frumos și nici nu trebuie să o betoneze sau să construiască cine știe ce!”, ne-a spus Sergiu Sava, din Bistrița. 


Proiecte mărețe… 
Zona verde dintre strada Mircea cel Bătrân și plaja Modern este neglijată de mulți ani. Autoritățile locale au căutat soluții pentru a o reabilita și au propus chiar desființarea ei și construirea de blocuri turn. Deocamdată, au reușit să refacă doar porțiunea și treptele din dreptul pieții Ovidiu, în cadrul unui amplu proiect de reabilitare pentru toată piațeta. De asemenea, scările din zona Soleta vor fi înlocuite cu un funicular, care va putea transporta atât cărucioare pentru copii, cât și persoane cu dizabilități. Și acest proiect este cuprins tot într-un program pe bani europeni, dar mai durează până când se va concretiza. 


Până atunci, turiștii sunt nevoiți să o ia la picior, să „admire” vegetația luxuriantă din pădurea de la marginea plajei, să caște ochii ca să nu își rupă gâtul în treptele sparte și să își țină respirația în anumite porțiuni cu mirosuri de wc public. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Constanța focus

Ultima oră

Titlurile zilei