De ce au decis autoritățile suspendarea lucrărilor la parcarea supraetajată din Mamaia

de Carmen MOCANU Luni, 20 Iulie 2015 5201
Parcarea unui autoturism în stațiunea Mamaia, în timpul sezonului estival, a devenit o adevărată aventură, cu atât mai mult cu cât autoritățile locale nu mai au voie să ridice mașinile parcate ilegal. Acesta este și motivul haosului care există în stațiunea Mamaia, loc în care fiecare parchează pe unde apucă, chiar și pe iarbă verde sau în spatele altor mașini, fără să se gândească că șoferii pot fi blocați să-și mai scoată autoturismele din parcările autorizate. Singura soluție, așa cum recunosc și cei care conduc administrația publică locală din Constanța, con-stă în construcția unor parcări supraetajate.

De altfel, un asemenea proiect a și fost demarat în primăvara anului trecut, fiind vorba despre construcția primei parcări supraetajate din stațiunea Mamaia, în zona Cazino - Albatros. După cum spunea fostul primar Radu Mazăre, aceasta ar fi trebuit să fie gata până la începutul verii, adică în luna aprilie. Cu toate acestea, nu numai că obiectivul nu este gata, ci și lucrările au fost suspendate până la sfârșitul lunii august 2015.

„Cu toate că există o ordonanță care permite ca anumite lucrări să se desfășoare și pe timpul verii în stațiune, lucrările la parcarea supraetajată din Mamaia au fost sistate până la data de 30 august 2015. Decizia a fost luată de proiectanți și de constructori. Lucrarea este destul de avansată, dar ei au decis că atât macaralele, cât și betonierele care lucrau în zonă pot fi un real pericol pentru turiști”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana.

v v v

Startul lucrărilor de construcție a parcării supraetajate din stațiunea Mamaia, obiectiv construit pe bani europeni în zona Cazino - Albatros, a fost dat în luna aprilie a anului trecut. Potrivit documentelor care stau la baza derulării acestui proiect, obiectivul general îl reprezintă intenția administrației locale de modernizare a infrastructurii publice urbane, stațiunea Mamaia fiind într-o continuă dezvoltare, în vederea stimulării creșterii economice locale și regionale în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile.

Mai exact, în această zonă va fi construită o parcare care va avea capacitatea de 394 de locuri și regim de înălțime de P+7E+T, prevăzută cu un sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii din clădire, cu afișaj pe o tabletă electronică poziționată deasupra intrării. Circulația autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar sensurile de circulație și locurile de parcare vor fi marcate în pardoseală.

Potrivit proiectului, circulația se va face pe verticală prin intermediul a trei scări amplasate fiecare pe colțurile clădirii și a două lifturi de opt persoane, iar traseul pietonal va fi marcat în pardoseală prin culoare diferită de circulația mașinilor.

Valoarea acestui proiect este de 23.520.424,92 lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 18.891.791,50 lei, iar cea a beneficiarului - Primăria Constanța - de 478.787,50 lei.

v v v

Parcarea din stațiunea Mamaia a fost gândită de același proiectant care a făcut schițele și pentru parcarea verde din zona Spitalului Județean Constanța, inaugurată în urmă cu trei ani.

În altă ordine de idei, directorul executiv din cadrul Direcției de Programe și Dezvol-tare în cadrul Primăriei municipiului Constan-ța, Ani Merlă, a spus că, atunci când va fi gata, parcarea din Mamaia va fi închisă și conservată pe timpul iernii, iar în perioada sezonului estival va fi deschisă și gratuită.

Pe de altă parte, pe site-ul www. cugetliber.ro puteți vedea imagini despre cum va arăta parcarea când va fi gata, dar și cum arată în momentul de față. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Constanța focus

Ultima oră

Titlurile zilei