VIDEO - În cartierele Constanței. CUFUNDAȚI ÎN MOCIRLĂ. Niciodată nu au avut asfalt pe străzi!

2096
11
Deși au buletin de Constanța, din cauza lipsei celor mai elementare condiții de viață, locuitorii din Palazu Mare se simt discriminați față de concetățenii din "orașul-mamă" și avertizează că nu mai suportă să fie "Cenușăreasa lui Mazăre!". Iar bomboana de pe colivă este că, în prezent, străzile sunt: "Ne trebuie taburi sau elicoptere să ieșim de-aici!"

SCROLL MAI JOS PENTRU VIDEO



Am spus-o și cu alte ocazii, în acest cartier paradoxurile se țin lanț: impozitele plătite de oameni sunt aliniate celor ale orașului Constanța, fără ca banii să se întoarcă și spre localitatea lor, din moment ce trăiesc mai rău ca la țară: străzile sunt din pământ și devin o mlaștină când plouă, iar cea principală, unica asfaltată din tot cartierul, este plină de gropi și fără trotuare. Nu au piață, nici creșă pentru copii, nici secție de poliție (deși oamenii se tot plâng că se fură ca-n codru), câinii vagabonzi se aciuază peste tot, într-un cuvânt, dezastru pe linie…



Una caldă, una rece!


Și, totuși, în vara acestui an, printre atâtea rele, și-a făcut locul și primul lucru bun, mult așteptat de locuitori: este vorba despre demararea unui proiect printr-un Program Operațional Sectorial de Mediu vizând extinderea și reabilitarea rețelei de apă și canalizare din cartier, din care RAJA cofinanțează cu 75 milioane de euro. Oamenii s-au bucurat enorm că vor putea fi racordați la rețeaua de canalizare, dar și când primăria le-a promis că străzile vor fi, în sfârșit, asfaltate. Problema nu o reprezintă lucrările în sine, ci faptul că 99 la sută dintre străzi sunt din pământ, nepietruite, neasfaltate. De la RAJA am aflat că obligația constructorului este de a readuce străzile la situația inițială, lucru care se și întâmplă în prezent, confirmat și de oameni. Așadar, constructorul a acoperit țevile tot cu pământ, pe care apoi l-a tasat. Din păcate, din cauza ploilor, s-a ajuns în situația ca străzile Popa Șapcă, Pionierului, Victor Climescu, Alexandru Sahia ș.a. să devină sută la sută impracticabile: "E treaba primăriei să pietruiască și să asfalteze străzile, ne-am săturat să ne tot înnămolim. Colac peste pupăză, fugea mașina în toate părțile, înainte ieșeam în Sentinelei și ajungeam cu chiu, cu vai la șosea. Acum trebuie să ne cum-părăm elicoptere sau taburi, nu mai răzbim. Mazăre trebuie să le pietruiască după ce trag canalizarea pe fiecare stradă, iar de asfaltat, să le asfalteze la vară, când s-o termina toată canalizarea. O să rămânem sechestrați în case când plouă și se anunță iarnă grea!" - ni s-au plâns local-nicii de pe strada Popa Șapcă.



"În urmă cu 100 de ani!"


"Plătim impozite ca pentru oraș, iar noi suntem în urmă cu 100 de ani. Am fost la Consiliul județean să reclam, m-au trimis la City Mall, nu stă nimeni de vorbă cu tine. Primăria trebuie să pietruiască sau să asfalteze acum, nu când s-o termina canalizarea, în 2013, poate 2014! Se întreabă domnul primar cum o să ieșim noi din iarnă? Eu, una, nu mai plătesc impozitele pe 2012, că n-am pentru ce!" - ne-a spus o femeie în vârstă de 37 de ani, care, în ciuda vârstei tinere este depășită de mlaștina în care o obligă primăria să trăiască. O altă localnică ne-a mărturisit că după ploile abundente din ultimele zile, două zile n-a putut să meargă "nici măcar la pâine. Nu le-a păsat niciodată că avem străzi de pământ, nici la țară nu mai există… iar noi plătim taxe la greu. Am auzit că se răzbună primăria pe noi, că nu prea am votat la referendum. În toate campaniile electorale ne-au pus plăcuțe peste plăcuțe pe garduri că ne asfaltează străzile. Minciuni, minciuni… ne-au lăsat în mlaștină și așteaptă rezultatul la alegeri. Ne consideră viermi, cine să-i mai creadă! Dacă apuci să ieși cu mașina din mocirla asta, la prima spălătorie trebuie s-o speli. Ți-e rușine, te cunoaște lumea…!"



Oamenii cred că totul are o limită, iar dacă pri-măria nu va demara pietruirea străzilor desfundate, se vor plânge forurilor europene: "Toți spun că suntem cetățeni europeni și avem drepturi. Am obosit să ne tot plângem la ai noștri, o să ne cerem drepturile și la șefii Europei, să vadă și ei că ne-am săturat să fim Cenușăreasa lui Mazăre! Am făcut sute de poze!".


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
2 noiembrie 2012
pai primarele

are bani doar pentru Mamaia lui.....

rodica raichici
2 noiembrie 2012
mamaia sat

MAMAIA SAT -STR M 17 - ABSOLUT IDENTICA , NOI NICI MACAR LUMINA PE STRADA N-AVEM ! ''ONOR' PRIMARUL MATEI SE OCUPA DOAR DE NAVODARI ! RUSINE SA-I FIE ! CEI DE LA' CUGET LIBER' DE CE NU VIN SI PE-AICI ? IL LAUDA PE " PRIMARUL " NOSTRU ............DAR NU MERITA LAUDELE DECAT ( EVENTTUAL ) PT NAVODARI ! IMPARTIALITATEA , OGLINDIREA ADEVARULUI , SUNT APANAJE ALE UNUI ZIAR ! UNDE VA ESTE OBIECTIVITATEA ????

elena hagi
2 noiembrie 2012
palazu mare

da este un adevar de necrezut palazu mare este un dezastru si eu astept de 7 ani sa se rezolve problema cu canalizari si drumuri cind am inceput constructia nu aveam nici apa macar a trebuit sa mi trag singura apa de la 500m ce rusine tot asa am fost mintiti ca la anul si la anul de 7 ani tot asa si nici acum nimic . Impozitele pe care le platim nici noi nu stim de ce rusine rusine mare am ajuns de risul europei o bataie de joc asta e nu mai credem in nimic in tara asta condusa de oameni fara experienta si analfabeti

edy
2 noiembrie 2012
palazu mare

avem cariera de piatra la doi pasi. primaria ar putea dupa ce astupa gaurile facute de raja, sa pietruiasca. cine stie cati ani vom sta in mocirla pana cand asfalteaza...(oooo ce vis frumos).

edy
2 noiembrie 2012
palazu mare

dom' primar, era sa uit...daca pana la alegeri nu sunt pietruite strazile, locuitorii din palazu iar nu vor vota psd-ul(usl-ul). stiti ca ne tinem de cuvant, nu? :-)))

Alina
2 noiembrie 2012
Casa de Cultura!!!!

V-as invita pe cei de la CUGET sa faceti o vizita la mica distanta de redactia ziarului dvs, in zona Casa de Cultura, pe strada I.L.Caragiale in sectorul dintre strazile Th.Burada si Agricultorilor. In 2012, in apropierea centrului orasului, este inadmisibil sa nu existe strada de acces pentru zona case, sa nu vina niciodata masina salubritatii, sa nu poata intra nici macar pompierii in caz de nevoie. De cate ori ploua noroiul ne trece de glezne. Am fost de doua ori in audienta la Primarie si ni s-a promis ca se va asfalta si se va face un acces rutier. De fiecare data suntem dusi cu vorba ca nu e perioada propice pentru asfaltari. dar au trecut doi ani de cand am depus memoriul si ...degeaba. Au trecut si alegerile, tot degeaba. La Gospodarire Comunala ni se tranteste in fatza un proiect de amenajare si ni se spune:gata, rabdare! Nu ni s-a permis niciodata accesul la viceprimar sau la primar, desi si acestia cunosc foarte bine situatia! In schimb trebuie sa ne aliniem toti planului urbanistic si sa avem garduri de fier forjat cu policarbonat....asortate cu noroiul oare??Ce mai conteaza ca acolo e ca in evul mediu??! Va rugam, veniti si ziarul Cuget Liber sa vedeti ce mocirla de pe lume e in zona 1 de impozitare...!

miruna
2 noiembrie 2012
pe mazarica il doare la basca rosie de lamentarile voastre

mazare ati vrut de 4 ori,mazare sa aveti

dude
2 noiembrie 2012
handicapatilor

mazare nu stie cum se numesc cartierele constantei ,moarte drogatului

Franc
2 noiembrie 2012
Palazu Mare

Domnule Primar, faceti, va rog, ce ati promis pentru Palazu Mare! Respectati-va cuvantul! Este sansa dvs. unica sa va mentineti creditul si popularitatea. Nu numai pentru Constanteni, pentru toata Romania; si veti fi recunoscut ca primarul galactic pana la Barcelona/Bruxelles! Va promitem!

MAZARICHE
3 ianuarie 2013
PALAZU-MARE

curva asta de primar, stie cum sa se mentina la putere...saracia romanilor, il mentine la putere...saracia inseamana multa prostie si indobitocire iar dobitocul de mazare o stie prea bine...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3489 secunde