Vă doare foarte rău urechea? Folosiți leacuri

209
Vă doare foarte rău urechea? Folosiți leacuri - siteleacurechi-1413980263.jpg
Deși pare de necrezut, cumplitele dureri de urechi pot fi ameliorate și cu ajutorul unor leacuri din moștenirea bunicii. Iată câteva, recomandate de Unica.ro:

Frunza de mușcată

Mușcata este o plantă des întâlnită în casele românilor. În caz că nu știai, aceasta are și efecte benefice pentru organism. De exemplu, împotriva durerilor de urechi poți folosi o frunză de mușcată. Aceasta se împăturește până capătă dimensiunea potrivită pentru a fi introdusă în urechea bolnavă.

Frunzele de dafin

Și frunzele de dafin sunt bune remedii împotriva durerilor de urechi. Fierbe 4-5 frunze de dafin tăiate mărunt în 100 ml apă până dă în clocot, după care lasă la infuzat timp de 10 minute. Toarnă 3 picături calde în urechea care te doare

Usturoiul

Este foarte eficient împotriva durerilor de urechi. Curăță de coajă un cățel de usturoi și introdu-l în urechea care te doare. Scoate-l în momentul în care ai o ușoară senzație de usturime. Atenție! Nu-l împinge prea mult în adâncul urechii pentru ca apoi să nu-l mai poți scoate.

Ceapa

Taie mărunt o ceapă albă de mărime potrivită, adaugă-i jumătate linguriță de zahăr și pune-o într-o cană, lângă o sursă de căldură. Vei obține un suc din care toarnă 2-3 picături în urechea bolnavă, după care o acoper-o cu un prosop sau un fular încălzit. Atenție! Ai grijă să nu o împingi prea mult în adâncul urechii pentru ca apoi să nu o mai poți scoate. Tratamentul durează în jur de două ore, până când durerea încetează.

Frunze uscate de mentă

100 g frunze uscate de mentă le pui într-un litru de ulei de floarea-soarelui și le lași la macerat 2-3 săptămâni. Uleiul obținut îl poți folosi sub formă de picături în cazul în care ți se inflamează urechea sau te doare.

Cimbrul

Pentru tratarea urechii poți folosi și cimbru uscat. Fierbe două linguri de cimbru timp de 15 minute în 200 ml apă, după care strecoară lichidul. Pune două-trei picături din decoctul călduț în urechea bolnavă și lasă timp de câteva secunde, după care scurge lichidul pe un tampon de vată ținut în dreptul urechii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Preaviz, în perioada de probă?
Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Detașarea  cu serviciul în UE
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Termen minim pentru munca de noapte
Pagina a fost generata in 2.4962 secunde