Trucuri pentru curățarea diferitelor pete

118
Trucuri pentru curățarea diferitelor pete - sitepete-1416580728.jpg
Este aproape inevitabil să nu apară tot felul de pete, fie pe accesoriile din casă, pe mobilier, covoare etc., fie pe haine. Libertatea pentru femei recomandă câteva trucuri pentru a scăpa de cele mai diferite pete:

Urme lăsate de cerneală sau pasta de pix. Dacă sunt recente, petele de cerneală se curăță de cele mai multe ori cu lapte. În cazul celor de pastă de pix, se pune repede spirt și se freacă puțin locul respectiv.

Apa sărată curăță cafeaua. Haina pătată cu cafea se înmoaie în apă sărată și se ține circa o oră, apoi se clătește cu apă rece. Petele de cafea se mai pot curăța cu o cârpă curată și apă minerală. Haina se spală apoi la mașină.

Grăsimea. Se înlătură aplicând pastă de dinți pe pată. Se lasă să se usuce, apoi se freacă bine cu o periuță. La fel de eficiente sunt și făina ori amidonul aplicate direct pe zona pătată, până se absoarbe grăsimea. Apoi se freacă bine pata și se spală cu detergent și cu apă.

Uleiul. Uleiul de pe haine se înlătură cu detergent de vase aplicat direct pe pată. Se lasă la înmuiat câteva zeci de minute, apoi se spală la mașină.

Rugina. Haina pătată de rugină se înmoaie în apă caldă cu săpun sau cu oțet și se tamponează zonele problemă cu acid citric. După mai multe tamponări se clătește cu apă caldă din abundență. Dacă nu funcționează această metodă, zona pătată se scufundă, timp de 30 de minute, într-un recipient în care se pune lapte crud, apoi se întinde la soare și după circa o oră se bagă în mașina de spălat.

Sânge. Aceste pete se scot cu sare de lămâie sau cu apă oxigenată. După curățarea petei, haina se spală cu apă caldă și mult detergent. Atenție! Nu se folosește niciodată pe o pată de sânge apă caldă, pentru că fixează pata pe material!

Fructele. Aceste pete pot fi curățate folosind sare de lămâie sau apă cu clor. Se freacă locul pătat, apoi se clătește repede cu apă rece. ciocolata Se înlătură prin frecare cu apă foarte sărată.

Pudră, fond de ten, alte farduri. Se înlătură cu miez de pâine, prin frecare ușoară.

Vinul roșu Iese cu alcool alb: vodcă, țuică sau alcool pur.

Transpirația. Aceste pete se scot cu o soluție de apă și oțet.

Parfumul. Se folosește glicerină caldă, apoi se clătește cu apă rece. Guma de mestecat. Se înmoaie partea cu gumă în apă rece, se rade cu un cuțit, apoi se curăță cu alcool medicinal ce-a mai rămas.

Ceara. Pune peste ceara prinsă de haină o coală de hârtie, apoi calcă zona cu fierul încins. Schimbă foaia și repetă operațiunea până îndepărtezi toată ceara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se poate schimba un bilet de tren
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine nu are voie  să muncească noaptea
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Când e zi de audiențe la Prefectură
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să consumăm cătină
Pagina a fost generata in 3.391 secunde