Super-rețeta zilei
Dovlecei sârbești. Ingrediente: 4 dovlecei mai mari sau 8 mici. Pentru umplutură: 350 g carne de porc tocată, 3 cepe, 2 ardei, 100 g boabe porumb dulce, 50 g orez cu bobul rotund, cimbru, busuioc sare, 400 ml suc de roșii, o lingură zahăr, smântână, piper, 2-3 frunzulițe măghiran, 50 ml ulei de floarea-soarelui. Preparare 1. Se spală dovleceii, fără a se curăța de coajă. Se taie la capete și se scobesc cu o linguriță. E foarte important să nu se spargă, ca să nu iasă umplutura din interior în timpul coacerii. 2. Miezul se toacă mărunt și se păstrează pentru umplutură. Se curăță ceapa și ardeii și se călesc în ulei. Se adaugă miezul de dovlecel și carnea tocată. Se lasă să fiarbă înăbușit și se stropesc din când în când cu apă. 3. Se adaugă în compoziție orezul spălat în prealabil, boabele de porumb și sucul de roșii. Se condimentează cu sare, cimbru, busuioc și piper și se lasă să scadă. 4. Se umplu dovleceii cu compoziția pregătită și se pun în tava tapetată cu unt sau cu ulei. Se presară zahărul, pentru culoare, se stropesc cu puțină apă și se bagă în cuptorul cald. Se lasă să se rumenească, apoi se scot și se servesc ornați cu smântână și cu frunzulițe de măghiran. Puteți să veniți și cu alte idei în modul de prezentare, pentru ca aspectul preparatului să fie și mai spectaculos.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Vineri, 21 Noiembrie 2014