Super-reteta zilei
Pachețele de vinete cu vită sau mânzat. Un preparat de inspirație turcească, foarte gustos și fraged. Ingrediente: 900 g carne, 5 vinete mari, 2 roșii, 5 ardei iuți, 1 morcov, o ceapă mare 2 căței de usturoi, 3 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu pastă de tomate, 2 frunze de dafin, 6 boabe de piper, 2 linigurite și jumătate cu sare, 500 ml apă, ulei pentru prăjit. Ingrediente pentru sos: 1,5 linguri cu pastă de tomate, 300 ml apă sare, piper.
Mod de preparare: 1. Taie carnea în cuburi de 3 cm. Încinge uleiul de măsline și rumenește cuburile de carne. Adaugă ceapa, usturoiul și morcovul, toate tăiate mărunt și sotează-le împreună pentru câteva minute. 2. Pune pasta de tomate, frunzele de dafin, apa și boabele de piper. Acoperă și lasă să fiarbă timp de 2 ore sau până carnea s-a înmuiat și a devenit fragedă. Presară apoi sare și lasă să se răcorească. 3. Decojeste parțial vinetele pe lungime (la final, vinetele vor arăta ca niște zebre) și apoi taie-le în felii cât mai subțiri (tot pe lungime). Presară-le cu sare și lasă-le un sfert de oră la scurs. Prăjește-le în ulei încins și scoate feliile de vinete pe șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. 4. Ia câte două felii de vinete prăjite și așază-le sub formă de cruce (una peste altă). În mijloc, așază câte o lingură cu amestecul de carne și împachetează. 5. Pune deasupra fiecărui pachet din vinete câte o felie de roșie și o bucățică de ardei iute și fixează-le cu o scobitoare. 6. Așază apoi cu grjjă pachețelele într-o tavă și toarnă deasupra sosul format din ingredientele mai sus menționate. Dă la cuptor pentru 45 de minute sau până când sosul a scăzut sufficient. Se servesc cu garnitură de orez simplu.
Mod de preparare: 1. Taie carnea în cuburi de 3 cm. Încinge uleiul de măsline și rumenește cuburile de carne. Adaugă ceapa, usturoiul și morcovul, toate tăiate mărunt și sotează-le împreună pentru câteva minute. 2. Pune pasta de tomate, frunzele de dafin, apa și boabele de piper. Acoperă și lasă să fiarbă timp de 2 ore sau până carnea s-a înmuiat și a devenit fragedă. Presară apoi sare și lasă să se răcorească. 3. Decojeste parțial vinetele pe lungime (la final, vinetele vor arăta ca niște zebre) și apoi taie-le în felii cât mai subțiri (tot pe lungime). Presară-le cu sare și lasă-le un sfert de oră la scurs. Prăjește-le în ulei încins și scoate feliile de vinete pe șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. 4. Ia câte două felii de vinete prăjite și așază-le sub formă de cruce (una peste altă). În mijloc, așază câte o lingură cu amestecul de carne și împachetează. 5. Pune deasupra fiecărui pachet din vinete câte o felie de roșie și o bucățică de ardei iute și fixează-le cu o scobitoare. 6. Așază apoi cu grjjă pachețelele într-o tavă și toarnă deasupra sosul format din ingredientele mai sus menționate. Dă la cuptor pentru 45 de minute sau până când sosul a scăzut sufficient. Se servesc cu garnitură de orez simplu.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014
Vineri, 31 Octombrie 2014