Veterinarul pe recepție

Sterilizarea, benefică sau nu pisicii?

312
Sterilizarea, benefică sau nu pisicii? - sterilizarepis-1408724760.jpg

Articole de la același autor

"Aș vrea să castrez pisica, să nu mai am probleme… dar unii spun că îi fac mai mult rău, decât bine. Dacă se poate, rog medicul veterinar să mă sfătuiască, nu vreau să acționez ca o amatoare" - Miruna Andrei.

v v v

Este adevărat că sterilizarea (sau castrarea) este recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce pisicii. Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a enumerat câteva dintre aceste beneficii: prevenirea eventualelor probleme de sănătate, stoparea perioadelor de călduri, care creează disconfort maxim felinelor, prelungirea duratei de viață etc. Însă, trebuie știut că, odată cu sterilizarea, pot apărea și schimbări de natură metabolică și hormonală, iar toate acestea pot duce la pierderea energiei și la creșterea în greutate a pisicii.

Așa stând lucrurile, medicul consideră că este esențial ca, după sterilizare, oricât de pofticioasă ar fi, pisica va trebui să primească hrană adecvată stării sale, care poate fi procurată din magazinele de specialitate. Având un conținut controlat de grăsimi și un amestec special de fibre, acest tip de hrană va contribui la menținerea stării de sănătate, dar și a tonusului pisicii.

Vârsta felinei

Medicul a ținut să atragă atenția că la momentul cumpărării hranei, trebuie precizată vârsta aproximativă a pisicii, întrucât acest tip de hrană este structurat pe categorii de vârstă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum hrănești o pisică adultă
Pagina a fost generata in 0.4341 secunde