Raiul maidanezilor din centrul Constanței

1685
10
Raiul maidanezilor din centrul Constanței - 14decfondbiobazacainimaidanezi13-1355502964.jpg

Articole de la același autor

De ani și ani de zile, zonele Dacia, Tomis III și Tomis Nord au devenit raiul câinilor vagabonzi, spre disperarea oamenilor,

care nu mai au liniște nici măcar noaptea.

Potrivit Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanța, care confirmă situația, notorietatea cu pricina se datorează obiceiului revendicării câinilor strânși de hingheri de așa-zișii iubitorii de animale, care după ce îi adoptă de la Biobază, le dau drumul înapoi la locurile de baștină.


Poate că dacă nu ne aflam în Postul Crăciunului, Felicia Iorgu și Dana Ivănescu (locuiesc în zona Dacia) ar fi amânat să repună pe tapet gestionarea mult disputatei probleme a câinilor nimănui până după sărbători, însă nu mai suportă să tot asiste la scene în care "bietele animale sunt schingiuite de oameni fără suflet, e adevărat, când sunt agresive. Oare e mai bine pentru ele să sufere pe străzi? Ca să nu mai spun că unii au sadica plăcere să le chinuiască fără niciun motiv. Zona asta e ceva de groază, prea mulți câini pe străzi, ți-e frică să circuli și ziua, și noaptea".

Concerte nocturne

Pe de altă parte, cei care locuiesc pe străzile Ion Păun Pincio, Pictor Nicolae Grigorescu, Farului, str. Ciocârliei, toate din aceeași zonă Dacia, au ajuns la disperare: "Noapte de noapte sunt peste 20 de câini înfometați care urlă sinistru continuu, nu ne putem odihni. Hingherii să vină noaptea, să-i ridice. Plus că ziua se bat, iar dimineața, când plecăm la muncă, se iau cel puțin doi-trei câini după tine. Nici nu știi de unde ies. Iar în intersecție, la Dacia, tot timpul sunt haite de câini, traversează odată cu pietonii. Ca să nu-i ațâți, cel mai bine e să n-ai nicio sacoșă în mână…", ni s-a plâns N. Cristina, care nu înțelege de ce atâta vreme cât Ecarisajul a fost sesizat, numărul maidanezilor, în loc să scadă, este în creștere continuă.

Susținătorii au altă viziune

Ana Popa locuiește puțin mai sus, în Tomis Nord. Femeia este supărată și susține că animalele sterilizate și vaccinate nu deranjează pe nimeni și, cu toate astea, se află permanent sub tirul celor care nu le suportă din principiu: "Nu se poate ca în Postul Crăciunului, oameni ce se dau buni creștini să se împiedice de niște animale nevinovate. Nu i-am văzut să le dea vreodată o bucățică de pâine, preferă să arunce mâncarea la ghenă. În schimb, cum văd un câine, îl iau la înjurat și-l lovesc cu picioarele din senin, prea multă brutalitate. Mai vin hingherii, dar sunt câteva familii care nu știu cum fac și-i aduc înapoi, bravo lor! Ne-am atașat prea mult de săracele animale, n-au mușcat niciodată pe nimeni, din contră, ne apără de hoți".

Câine revendicat după ce a mușcat o gravidă

De la Serviciul de Ecarisaj din cadrul Primăriei am aflat că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât ar părea nici măcar în zonele care și-au adjudecat notorietatea de rai al câinilor vagabonzi. Totul, din cauză că mulți dintre maidanezii strânși de pe străzi de hingheri în urma reclamației cetățenilor, în zilele următoare sunt adoptați de așa-zișii iubitori de animale, care folosesc acest tertip nu pentru a-i proteja într-un loc sigur, ci pentru a le da drumul înapoi de unde au fost ridi-cați. Lucrurile sunt împinse până într-acolo încât, anul trecut, până și un câine foarte agresiv, care a mușcat o gravidă în perimetrul Abator, a fost revendicat imediat de un cetățean din zonă. Problema este că în loc să-l ducă la adresa menționată în cererea de adopție, câinelui i s-a dat din nou drumul pe strada în care-și făcea veacul de multă vreme, cu toate că era cunoscut ca foarte agresiv: "Fiind agresiv, după ce s-a cerut adopția, am vrut să-l ținem o perioadă în biobază. Numai că ne-am trezit cu adresă de la București, de la Federația Națională pentru Protecția Animalelor, prin care eram somați să dăm imediat spre adopție animalul. Toată lumea ne acuză, dă cu pietre în noi, dar foarte puțini știu lucrurile astea. Sunt multe situații când hingherii sunt jigniți, agresați fizic, unii bătuți crunt. Iar la Biobază, sunt scandaluri zilnice întreținute de așa-zișii iubitori".

Noaptea nu se poate lucra

Referitor la solicitarea cetățenilor din zona Dacia privind ridicarea haitelor de câini noaptea, ni s-a spus că având în vedere larma care se produce în astfel de momente, acest lucru nu se poate face noaptea. Dar este esențial ca oamenii care doresc să scape de maidanezi să telefoneze la Dispeceratul primăriei, la telefonul 0241-55.00.55. Apoi, reclamantul va fi contactat pentru a semna un proces-verbal de strângere a câinilor fără stăpân.

Cerc vicios

Ni s-a mai spus că majoritatea celor care adoptă câini de la Biobază sunt persoane vârstnice, care susțin că sunt atât de atașate de bietele animale, încât nu mai pot trăi fără ele. Atunci depun o cerere de adopție, unde menționează și adresa la care vor duce animalul, însă, în realitate, le dau drumul din nou pe străzi și îi hrănesc în continuare. Or, dacă acel câine mușcă pe cineva, el nu mai figurează ca și maidanez, întrucât, cel puțin pe hârtie, are un stăpân. Pe de altă parte, oamenii din zonele sufocate de maidanezi fac apel la "falșii iubitori de animale" să nu mai simuleze adopțiile și să-și respecte obligațiile asumate.


Comentează știrea

brasovean
15 decembrie 2012
Brasov vs Constanta

Nu se pot pe naiba ridica noaptea. Asa s-a procedat la Brasov si acum nu mai vezi piciot de caiine in oras. Bine, Brasovul e civilizatie, pe cand Constanta o mare tiganie. De-abia astept sa plec din mizeria asta de oras.

andre
15 decembrie 2012
cainilor

franceză traduse de Google ... atunci când aveți o casă sau un apartament câine pe cap de locuitor va rămâne concentrat pe habitatul stăpânului său sau amanta în mod corespunzător hrănite și ținute România vă cu imaginea unei țări care respectă toate persoanele potrivite ca animale! sterilizarea sau lacrimi crcocodile decizia platit peste, și nu trece la o problemă majoră în țară rămâne dilema a unei țări care dorește într-o comunitate, dar fără constrângeri Europa!

andre
15 decembrie 2012
cainii vagabonzi

scuze pentru mesajul precedent de la andre care a fost intertpretat eronat de google ..... cand cetatenii romani care iubesc animalele le vor pastra la ei acasasi le vor hrani corect , dar nu vor dauna libertatii celorlalti cetateni ce nu doresc caini in preajma, atunci va fi reglata problema romaniei care doreste sa integreze comunitatea europeana dar fara a se supune restrictiilor europene .... in rest ..sunt lacrimi de crocodil

radu b
15 decembrie 2012
Sezon de vanatoare de caini maidanezi deschis:)

Invitat special Ion Tiriac Wolfgang Porsche Presedintele Koreei de Sud: Lee Myung-bak Presedintele Mongoliei:Tsakhiagiin Elbegdorj Presedintele Chinei:Hu Jintao Insa acest proiect ramane doar un vis, fiindca avem destui "iubitori de caini vagabonzi", care nu isi asuma responsabilitatea ingrijirii acestor caini si le dau libertate sa mai muste din cetatenii romani, RUSINE !!! LEGEA EUTANASIERII CAINILOR = NORMALITATE IN TARILE CIVILIZATE Prin Legea Eutanasierii Cainilor, iubitorii de animale au la dispozitie un numar de zile sa ii adopte si sa isi declare legal responsabilitatea ingrijirii cainilo cu raspundere penala in cazul pierderii sau atacului cainilor maidanezi asupra civililor. Cainii neadoptati in anumit termen de zile sunt eutanasiati cu un gaz special barbituric, facand locul altor caini maidanezi si astfel scapam civilizat de cainii maidanezi !!! ROMANIA NU ESTE INDIA, IAR CAINELE NU E VACA SACRA !!!

scarbitul
15 decembrie 2012
este o nebunie regizata

intentionat de USL (care s-a opus la legea eliberarii strazilor de maidanezi); lumea este agresata de maidanezii agresivi care au devenit adevarate haite, si atunci primaria ia masuri "discrete" pentru a scapa de ei; pentru ca oficial sar "iubitorii de animale" (de obicei pensionari, cadre de partid,securei, turnatori) sa apere cainii... masurile discrete inseamna sa platesti firme "specializate" care aduna cainii noaptea si ii plimba, lasindu-i in alte localitati. Care vor apela tot la ei, sa ii mute... Vedeti cazul cu cainii plimbati prin tot nordul Moldovei de o masina apartinind unei firme... constantene?!!! Si asa banii curg garla pentu "baietii destepti". Trebuie doar sa fie multi maidanezi pe strazi. Nu le pasa cu adevarat de animale. (S-au construit adaposturi moderne la Bucuresti, dar nimeni nu le foloseste. Iar "iubitoarele" declara ca e un fel de aushwitz ptr. animale?!!!. S-a legiferat castrarea si sterilizare, dar nimeni nu o practica, iar stapinii de animale refuza clar aplicarea ei, caci nu mai pot vinde puii. Eutanasierea este interzisa agresiv. Nu uitati ca Religia si Constitutia nu sunt pentru animale!) In plus, vin si fonduri grase din strainatate. Si cum sa fie acceptat Vadim, SOV, si toti secureii in lumea democrata? Daca o fac pe iubitorii de animale, femei (desi femeile sunt cele mai muscate de caini) si homosexuali. Vedeti acum, cu PZD la putere cati homo ne vor invada. (Desi liderii PZD isi fac cruce cit ei de mare... Iar BOR ii sustine.) In realitate chestii regizate pentru bani si imagine. In mod normal, animalele nu pot fi luate de la biobaza decit in baza unui contract cu obilgatii clare pentru cel care ia animalul. (Sa aiba spatiu, bani,-mincare, tratamente- sa nu fie bolnav pishic -sa chinuie animalul sau sa-l utilizeze in scopuri perverse-, sa plateasca 1.000 roni amenda, daca il lasa liber...) Animalul trebuie marcat pe banii celui care-l adopta si nu poate fi eliberat decit o data! Daca este prins a doua oara, cel care l-a adoptat sa plateasca amenda si animalul sa ramina definitiv in adapost. Ar cam fi timpul ca Politia si parchetul (+Garda financiara) sa intre pe fir sa vada dedesubturile acestor inginerii financiare. Mai ales ca animalele astea au provocat numeroase victime umane. De ce nu se omoara (:iubitoarele") dupa pisici? Nu ar fi probleme si oamenii le-a r acceptga. Dar... nu mai curg banii! Cainii sunt amenintarea ce trebuie sa fie indepartata "pe sest"! (Roma nu are maidanezi dar are mii de pisici ingrijite de batrine... ) In ce priveste telefonul ala venit de la Bucuresti sa elibereze un caine periculos, care a muscat o femeie gravida, Parchetul trebuie sa ancheteze cazul pentru instigare la vatamare corporala, complicitate, etc. Toate muscaturile maidanezilor trebuie sa aiba dosare penale si civile pentru ONG-urile promaidanezi! Ne plac animalele, dar cei care exploateaza animalele in profit propriu si le asmut impotriva oamenilor, trebuie sa plateasca! Asta nu e iubire de animale!

MIRUNA
15 decembrie 2012
Ana Popa locuiește puțin mai sus, în Tomis Nord.RETINETI NUMELE MAIDANEZOOFILEI DEMENTE

SCUIPATI IN CAPUL EI..Auzi ,animale neivnovate care se aduna inhaita si ataca;))mars si traieste intre potaile tale,maidanezoofila nebuna!

MIRUNA
15 decembrie 2012
în urma reclamației cetățenilor, în zilele următoare sunt adoptați de așa-zișii iubitori de animale, care folosesc acest tertip nu pentru a-i proteja într-un loc sigur, ci pentru a le da drumul înapoi de unde au fost ridi-cați. Lucrurile sunt împinse până

IAR ASTA E DOAR O JUSTIFICARE DE CACAO...Cei care iau cainii de la biobaza si dau drumul cainilor inapoi pe strada POT FI AMENDATI DE INSPECTORII PRIMARIIEI SAU POLITIA LOCALA dar nciunul de acolo DIN POLITIE SI PRIMARIE nu si misca fundul sa amendeze pe cei care iau inapoi cainii si le dau drumul pe strada!

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

dan
4 ianuarie 2013
PRPOUNERE pt primarie

Pensionarii se vaita ca n-au ce manca, ca au pensii mici, dar cu toate astea vor sa vada si caini infometati si chinuiti de boli si foame pe strada. Daca iubesc asa mult cainii propun primariei sa inceteze distribuirea puiului si a orezului catre pensionari si sa se ocupe numai de hrana cainilor vagabonzi. De asemenea pensionarii ar trebui de buna voie sa cedeze puiul si contravaloarea celorlalte alimente pt. hrana cainilor pe care-i iubesc. Atunci s-ar vedea intra-devar cine iubeste cainii. Si asa ar fii foarte corect si cinstit.

www.maidanezii.blogspot.ro
20 aprilie 2013
EUTANASIATI MAIDANEZII

Maidanezii trebuie adunati si eutanasiati si la fel procedat si cu zoofilii retarzi

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, un pericol sau în pericol?
Pagina a fost generata in 0.6446 secunde