Poți fi repus pe funcție după concediere?

135
Poți fi repus pe funcție după concediere? - potifirepusfunctie-1402838404.jpg

Articole de la același autor

"M-am trezit cu decizie de concediere, e adevărat, era scris motivul, dar nu m-a chemat nimeni înainte să mă în-trebe ce s-a întâmplat. Am plecat fără scandal, sunt prea mică să mă lupt cu firma. Jurista de la firmă, care și ea vrea să plece de acolo, mi-a șoptit că pot să revin pe post dacă deschid pro-ces. Am vreo șansă?" - întreabă o cititoare.




Potrivit celor relatate, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, ne-a spus că asemenea situații, în care angajații se trezesc cu concedierea în față nu sunt deloc puține. Din fericire pentru salariați, dacă se întâmplă ca angajatorii să nu respecte de la cap la coadă procedura prevăzută de Codul Muncii în cazul concedierii, au toate șansele să câștige în instanță și să fie repuși pe funcție. 


"Există și statistici clare în acest sens, potrivit cărora circa 80% din angajatorii care și-au concediat angajații pe motiv de abatere disciplinară au pierdut procesele pentru că nu au respectat formalitățile impuse de Codul muncii. Iar printre cel mai des întâlnite erori de procedură ale angajatorilor se numără și lipsa cercetării disciplinare prealabile, pe care o invocă și cititorul dumneavoastră", a completat specialista. Așadar, chiar realitatea demonstrează că dacă o concediere nu este făcută ca la… Codul Muncii, salariatul va câștiga procesul de reintegrare în muncă. Din păcate, specialista spune că nu toți salariații astfel nedreptățiți au tăria să-și ceară drepturile în instanță, fie și din cauză că nu mai suportă să-și reia funcția în asemenea condiții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Când riști să-ți pierzi jobul
Pagina a fost generata in 0.533 secunde