Meniu de week-end

89
Meniu de week-end - sitemeniuweekend-1408724820.jpg
Aperitiv. Crochete cu ciuperci. Ingrediente: 500 g ciuperci, 200 g pesmet, 2 - 3 morcovi, un păstârnac, 3 - 4 căței de usturoi (pisat), un cartof, 2 linguri de făină, 3 - 4 cepe, 100 ml ulei, verdețuri (pătrunjel frunze, mărar) după dorință, sare și piper după gust. Preparare: Ciupercile se fierb în apă cu sare timp de 20 de minute, apoi se toacă mărunt sau se mixează. Ceapa se călește foarte ușor în două linguri de ulei. După ce s-a răcit se adaugă restul de ulei. Se adaugă morcovul și păstârnacul date prin răzătoare, apoi pesmetul. Cartoful se curăță se dă prin răzătoare, se adaugă un praf de sare ca să nu se înnegrească, apoi se stoarce și se adaugă în compoziție. Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Cu mâna ușor umezită modelăm crochetele, pe care le așezăm pe o tavă unsă cu puțin ulei. Ungem o tavă, apoi le trecem prin palmele unse de asemenea cu ulei. Introducem tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Le putem întoarce sau le putem lăsa așa. Se pot servi simple, cu o garnitură de legume, cu sos sau pot constitui o garnitură deosebită pentru o friptură. 

Somon marinat la grătar. Ingrediente: un cotlet de somon, o lămâie, un cățel de usturoi, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, o mână de salată verde, o mână de salată rucola, 3 roșii cherry, 3 roșii galbene, un castravete, un ardei gras. Preparare: Se pregătește marinata din o lingură ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie și un cățel de usturoi ras. Se lasă cotletul de somon la marinat aproximativ 2 ore (la frigider). Se scoate somonul din marinată și se așază pe grătarul încins. Se frige câte trei minute pe fiecare parte. Salata verde și rucola se spală, se rup cu mâna, apoi se așază într-un bol. Se curăță și se taie castravetele rondele, ardeiul gras se curăță de semințe și se taie cubulețe mai mari și se așază peste salată. Se adaugă roșiile cherry întregi. Se asezonează cu o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.

Cremșnit. Ingrediente: 150 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr, 50 ml vin alb, 300 g unt, bicarbonat de sodiu, 150 g zahăr, 50 g cacao, 60 g făină.

Pentru cremă: ciocolată menaj, 50 g zahăr, 300 ml lapte, 3 gălbenușuri de ou, 30 ml rom, 500 g vișine din dulceață sau congelate. Preparare: Pe planșetă, în mijlocul grămezii de făină se pun untul, zahărul, ouăle, vinul și bicarbonatul de sodiu. Se frământă și apoi se întinde în foaie subțire. Se decupează cu o formă de tort, iar din aluatul rămas se formează o margine, ca borul pălăriei. Se coace în cuptor la temperatură potrivită. Prepararea cremei: Laptele se fierbe cu zahărul, ciocolata se topește, se freacă spumă gălbenușurile cu zahărul, amestecând, se toarnă laptele fierbinte și pe foc potrivit, amestecând continuu, până se obține o cremă consistentă. După ce se răcește, se adaugă untul înmuiat, amestecând ușor. La sfârșit se aromatizează cu rom. Aluatul copt se umple cu această cremă, iar deasupra se așază frumos vișinele. Se pune în frigider și se taie în felii ca un tort în momentul servirii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Cetățenești : Sterilizarea, benefică sau nu pisicii?
Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Cetățenești : Cum se radiază  o mașină dezmembrată
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.655 secunde