Meniu de week-end

568
Meniu de week-end - 7octmeniul-1317997302.jpg
Pui cu sos grecesc
Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe, aripi, piept), 150 ml ulei, sare, 400 g sos grecesc tzatziki.
Preparare: Carnea de pui se pune într-o tavă de yena, se adaugă uleiul și se presară sare. Se introduce la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Este gata când carnea prinde o crustă aurie. Se scoate din cuptor și se lasă un minut. Apoi se pune pe farfurie și se toarnă deasupra sosul tzatziki. Se servește cu garnitură de cartofi copți.

Prăjitură cu pere
Ingrediente: 4 ouă, 100 g smântână, 50 ml lapte, 200 g unt, un praf de sare, 200 g zahăr, un praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, făină cât cuprinde. Umplutura: 50 g zahăr, pere. Decor: miere.
Mod de preparare: Perele se spală, apoi se taie felii și se pun într-un vas cu zahăr. Într-un bol mixăm untul cu zahărul, adăugăm smântâna, ouăle, laptele, praful de sare și zahărul vanilat. Se mixează circa cinci minute. Se adaugă apoi făina treptat, până obținem un aluat potrivit de modelat. Într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul, iar deasupra adăugăm feliile de pere. Se introduce tava în cuptorul încălzit la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. După ce se scoate din cuptor, cu ajutorul unei pensule ungem cu miere întregul strat de pere. Se servește, de preferat, cu frișcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă  cu vinete
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă cu legume la murat
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Conopidă la borcan
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pere în sos de vin
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza cu legume
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Perișoare speciale
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari murați la rece
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Pagina a fost generata in 0.3625 secunde