Locatarii, numai obligații?

220
"Dacă nu sunt înscris în asociație, asta înseamnă că n-am niciun drept, cum au ceilalți vecini? Dar de obligații, de ce nu sunt scutită? Citesc zilnic Cuget Liber și mi-ar fi de folos niște lămuriri, ca să știu cum pun problema, că președintele nostru este prea legist, așa spun toți!" (Virginia Dinea).

v v v

Doamnă Dinea, legislația privind funcționarea asociațiilor de proprietari arată clar care sunt, atât drepturile, cât și obligațiile celor care locuiesc la bloc. De asemenea, menționează fără echivoc faptul că atât drepturile, cât și obligațiile îi privesc pe proprietarii - membri ai asociației. Acesta este și motivul pentru care vi se recomandă să vă înscrieți, ca și ceilalți proprietari, în asociația de proprietari.

Referitor la problema ridicată de dumneavoastră, potrivit Legii nr. 230 din 2007, proprietarii membri ai asociației au următoarele drepturi: a) să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociației de proprietari; b) să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari, dacă au capacitatea deplină de exercițiu; c) să cunoască toate aspectele ce țin de activitatea asociației și să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia; d) să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, eventual, să o conteste la președintele asociației de proprietari, în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă la contestație în termen de șapte zile; e) să folosească părțile comune de construcții și instalații ale condominiului conform destinației pentru care au fost construite; f) să își închirieze proprietatea, fără a fi afectate exercitarea drepturilor și îndeplinirea responsabilităților legate de asociația de proprietari.

Cât privește obligații, într-adevăr, lista acestora este mult mai lungă comparativ cu cea a drepturilor și o vom prezenta cu altă ocazie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2521 secunde