Leacuri garantate pentru răceala de vară

110
Leacuri garantate pentru răceala de vară - siteleacuriraceli-1409327718.jpg
Deși poate părea ciudat, șansele de a răci pe timpul verii sunt aproape la fel de mari ca și iarna. Pornind de la o simplă înghețată, până la schimbarea bruscă de temperatură pe care o suferim atunci când ieșim din încăperi cu aer condiționat, cauzele unei răceli de vară sunt diverse. Potrivit Click sănătate, printre acestea se numără: consumul de lichide foarte reci, statul prea mult în apă la piscină sau la mare, mersul în mașină cu toate geamurile deschise.

Dacă nu ai fost atent la factorii de mai sus și ai răcit, nu te îngrijora pentru că există o mulțime de tratamente naturale care te pot ajuta. Pe lângă faptul că sunt mereu la îndemână, leacurile din plante nici nu au efecte adverse.

Pentru dureri de gât

Împotriva durerilor de gât, alimentul-minune este mierea. Datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea ajută la ameliorarea durerilor de gât și grăbește procesul de refacere a organismului. În plus, contribuie la fluidizarea secrețiilor și reduce inflamația.

Adaugă 2 linguri de miere într-o ceașcă cu apă fierbinte și bea de câteva ori pe zi. O poți adăuga și în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere și înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât și pentru a te ajuta să ai un somn liniștit.

O altă soluție este i gargara cu apă sărată. Timp de 2-3 ori pe zi, de obicei dimineața și seara, fă o gargară cu apă calduță în care ai adăugat puțină sare. La o ceașcă de apă va trebui să pui jumătate de lingură de sare și să amesteci bine.

Pentru nas înfundat

Pune pe flacăra de la aragaz tabla pe care coci ardeii, las-o să se înfierbânte bine, apoi presară pe ea niște făină de mălai și respiră cu capul aplecat mirosul pe care-l emană mălaiul ars. Instantaneu te vei simți mai bine și vei putea respira normal, pe nas.

Pentru febră

Împotriva febrei se recomandă, de trei ori pe zi, câte o cană de ceai de soc și o frecție bună cu oțet de mere, ușor încălzit și combinat cu puțină apă. Pentru a alunga durerile poți apela și la un truc simplu, dar eficient: inhalații cu plante puternic aromate, cum este menta, levanțica, busuiocul sau cimbrul, în amestec sau simple.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : "Copilul mă șantajează cu durerea!"
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 29 August 2014
Stire din Cetățenești : Se poate demisiona fără preaviz?
Pagina a fost generata in 4.4976 secunde