Câtă mizerie!

Gunoaiele, ca un "blestem" peste Constanța…

2731
15
Până și malul Portului turistic Tomis nu a scăpat de acest... blestem care ne bântuie orașul, de ani de zile.

Mai mergeți pe jos, domnule primar Mazăre, împrăștiați-vă inspectorii pe străzi, verificați cum se face curățenia în oraș, dați amenzi pentru gunoaie și mai ales nu ocoliți Portul Tomis! Apoi, să ne spuneți și nouă dacă vă plac gunoaiele care urâțesc panorama superbă a zonei! - asta îi reco-mandă edilului șef constănțenii indignați că mizeria… are liber până și într-o zonă turistică atât de reprezentativă a Constanței, dar și a României.

Se știe că Portul Tomis este o zonă atractivă a orașului, prin amplasament și infrastructură oferind un potențial ridicat valori-ficării turismului nautic, activităților sportive și de agrement. Iar faptul că accesul din oraș în port este atât de ușor reprezintă un atu pentru ca localnicii să-l prefere. Ceea ce n-o să înțeleagă vreodată, atât vizitatorii, cât și oamenii care locuiesc în această parte a orașului este că nici măcar o zonă atât de splendidă a Constanței nu este scutită de "blestemul" gunoaielor.

"Eu sunt un împătimit al spor-turilor nautice, raliurilor…, lucruri care îi plac teribil și domnului pri-mar. M-am bucurat când am auzit că Portul Tomis o să fie o destinație importantă pentru navele de agrement care navighează de-a lungul litoralului nostru. Dar să nu uităm că acest port a fost și gazdă pentru ambarcațiuni din multe țări ale lumii și sigur o să mai fie. Și-atunci stau și mă întreb de ce, atâta vreme cât portul este curat, îngrijit, frumos, s-a făcut și o parcare deosebită, edilii nu văd cum arată malul portului, dinspre strada Callatis, de exemplu, care a ajuns rampă de gunoi pentru nesimțiții orașului. De care nimeni nu ne ajută să scăpăm. E nevoie de bani la bugetul local, dar nu se dau amenzi cui trebuie! De ce trebuie să ne dăm mereu cu stângu-n dreptu’? – se întreabă ing. Doru Mihai, a cărui soră locuiește în această parte a orașului, mai exact pe strada Callatis. De fiecare dată când se întâlnesc deschid acest subiect, a cărui rezolvare n-o întrevăd atâta vreme cât cei care trebuie să monitorizeze curățenia orașului nu par dispuși să taie "în carne vie și să dea amenzi drastice acelora care confundă domeniul public cu pubela de gunoi. Nu vreau să aud că n-au personal, le dăm noi pe tavă toate adresele unde sunt gunoaie, numai să facă ceva!"

"Nu există inspectori de zonă?"

"Chiar să fie așa de incompetenți cei din primărie, plătiți din banii noștri ca să ne asigure curățenia în oraș? Eu cred că sunt indiferenți. Vreau să le transmit că nu ne merităm această soartă și așteptăm să intervină măcar acolo unde le cerem noi!" – este semnalul Anei Coman. Femeia locuiește în zona peninsulară, are un nepot care adoră să se plimbe prin portul Tomis și mereu o întreabă cine tot aruncă gunoaie pe malul portului și, mai ales, de ce sunt lăsate acolo: "Zilele trecute a zărit un cadavru de pisică și de-atunci mi-a zis să nu-l mai aduc aici. Avem și noi o pisică și vrea s-o păzească, să nu i-o omoare vreun om rău, apoi s-o arunce sus pe mal. Așa ceva trebuie să vadă un copil de patru ani, educat să nu arunce pe jos nici măcar un ambalaj de bomboană? Să stea, domnule, inspectorii la pândă și noaptea, tot o să-i găsească pe ăia de aruncă gunoaiele aici! Dar nu vor, e clar! Roțile la mașini pot să le blocheze!".

"E un loc periculos!"

"La ultima furtună a fost jale aici! Apa a dus toate gunoaiele jos. Au avut grijă să facă parcarea asta frumoasă, dar de mizeria de pe mal nu se atinge nimeni. Mă mir că nu-i deranjează! E nevoie de un parapet zdravăn în capătul străzii Callatis, să fim și noi protejați. Că zona e periculoasă. Poate așa n-o să mai arunce nici gunoaie… Uitați-vă ce mizerie e în curtea vilei Șuțu! Tot de la nesimțiți provine!" (Magda Ivan).

Se simt ai nimănui

"Îmi vine să mor când văd că nimic nu se mai face pentru zona asta. Taie copaci unde nu trebuie, nu se ating de cei putreziți, periculoși, umblă căruțele prin oraș, iar străzile lăturalnice din Peninsulă te izbesc cu mirosul de urină și hoit. Nu se poate așa ceva! Dacă primăria avea grijă, nu mai aruncau nesimțiții aici! Dar primăria are grijă să ne ia banii și să ne lase cu blestemul gunoaielor pe cap! Ne simțim ai nimănui!" (Lena Mândră).

Pentru că indiferența față de ceea ce înseamnă curățenie a atins cote alarmante, cititorii noștri propun ca împreună, edili și localnici, să găsim o modalitate "responsabilă și foarte aspră" de a bara zelul "nesimțiților" care pângăresc orice loc din acest oraș…

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Adriana
22 octombrie 2011
gunoaiele ca gunoaile dar..maidanezii..

sunt peste tot,ataca la primele ore ale diminetii sau seara si ziua daca mergi printre blocuri unde nu te cunosc;dar ce zic,chiar si acolo unde mergi zilnic te pot ataca;e si firesc,sunt animale salbatice si fara gandire dar primaria oare gandeste cand lasa proliferarea cainilor vagabonzi?

gaby
22 octombrie 2011
carute

dar carutele care se plimba prin cartierele orasului nu le vede nimeni ?faceti ceva si puneti stop sa umplut orasul de carute numarul carutelor concureaza cu cel al masinilor

Miruna
22 octombrie 2011
credeti ca jegosul de mazare va face ceva prea curand?

il doare in fund de oras

Gogu
22 octombrie 2011
BASESCU s-a nascut in Constanta?

Voi, astia care-l proslaviti pe presedinte, va iubiti orasul natal? Si el ar fi trebuit sa il iubeasca, si, ca intr-un paradox, sa contrazica "legea" pe care a facut-o partidul lui prin care da bani numai primarilor pdl-isti! Atunci ati fi avut motive sa-l blamati pe Mazare! Nu sunt deloc "fan" Mazare, dar, cred ca face foarte bine tot ce face! Sa se-nvete minte tot portocalii sa-l mai voteze!!! Hingher de oameni si caini! Un hahait criptocomunist !!!

Miruna
22 octombrie 2011
gogule,nici eu nu sunt deloc "fan" BASESCU....terminati cu acuzele astea ridicole aduse la infinit

dar BASESCU nu are nicio legatura cu faptul ca mazare nu vrea sa-si faca datoria ,lasa-ne cu vesnica acuza ca cei care il critica pe mazare sunt basisti ca asa si eu pot spun ca esti votant psd ...dar nu o zic,ceea ce zic e ,de exemplu,de ce constanta are cei mai multi caini maidanezi pe cap de locuitor si cei mai putini m patrati de sp.verde?...deci,nu mai spune ca doar orasele oranj au bani, ca niciun oras ,fie oranj ,rosu sau orice nu are asa multi caini maidanezi pe cap de locuitor

Catalin
22 octombrie 2011
Nu dau 2 bani pe niciun partid atit vreau sa spun

In tarile civilizate, problema ciinilor vagabonzi a fost rezolvata de mult. In tarile primitive, cu mentalitate de grota si bita, ciinii vagabonzi sint pretutindeni: pe strazi, in gradinile blocurilor, in holurile de la intrare, pe presul din fata apartamentelor, in pasajele subterane, pe la intrarile in metrou - in general, pretutindeni. Dovada inapoierii, retardului social si a refuzului de a avansa ca societate si individ - anual, peste 50000 de romani sint muscati de ciinii vagabonzi.Si orasul Constanta e cunoscut ca fiind printre cele mai murdare si pline de ciini vagabonzi asa ca cei care critica primaria au absoluta dreptate.

marty
22 octombrie 2011
corect, miruna

perfect de acord, toti se agata de politica si politicieni, ca scuza sa nu faca nimic. la fel si cu subventiile de caldura. paseaza pisica de la unul la altul si de fapt nimeni nu incearca sa faca nimic. si noi tragem ponoasele, ca de obicei. mi-e groaza ca vin alegerile si nu stiu pe cine o sa votez. nici unul nu merita

Ionescu George
22 octombrie 2011
"Maidanezu" - argumentul suprem!

Acest ziar este "pro" pdl? In Bucuresti s-au pus corturi, pe domeniul public, unde se strang semnaturi in chip de argumente pentru votul de peste o saptamana asupra legii de macelarire a cainilor de pe strazi.Voi,cei care aveti in sarcina sa sustineti legea crimei sau sunteti "admiratori" ai acestui partid criminal, intrebati-va daca asa trebuie procedat. "Argumentele" pe care le citesc mai sus sunt "trase la indigo" prin toate ziare "pro" pe care le rasfoiesc... Vreau sa cred ca romanii n-au ajuns in asemenea hal de alienare ca sa accepte aceasta lege criminala si ca vor cere votarea "sterilizarii". Vreau sa cred ca putem opri CRIMA, inainte ca aceasta sa devina o obisnuinta si, sa urmeze apoi, alte situatii... Stiu, sunt in joc multi bani. Alegerile, anul viitor, au nevoie de foarte multi bani si aceasta sursa este practic inepuizabila! Nu iubim politica sau pe politicieni,dar din pacate EI ne fac viata! Oare si "moartea"? Mai mult ca sigur!

pram
22 octombrie 2011
macelariti maidanezii punct !

Hingherii sa-si faca treaba ! Sa dispara si toate babele nebune care tin pe langa bloc 5 caini si 8 pisici

GOGU
22 octombrie 2011
Ipocriti ! De ce stergeti mesajele? Deranjeaza macelarii?

Pentru cei ce pricep, iata, o picatura din cultura umanitatii! Pentru hingheri si macelari: "babele" si "mosii" sunt parintii vostri! Intr-o zi, cand veti fi ca ei (daca apucati si nu va "sparge" careva)... sa va primiti si voi rasplata! "Compassion for animals is intimately connected with goodness of character; and it may be confidently asserted that he who is cruel to animals cannot be a good man." - Arthur Schopenhauer "The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." - Mahatma Gandhi Traducerea o gasiti pe google, pentru ca nu cred ca va permite cultura generala sa intelegeti nimic!!!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Social : Gunoaiele din Peninsulă
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Social : Oameni care mănâncă din gunoaie
Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Social : Mazăre sub ape, Constanța sub gunoaie
Pagina a fost generata in 0.286 secunde