Ești cetățean european, ai o grămadă de drepturi

107
1
Ești cetățean european, ai o grămadă de drepturi - esticeteurop-1411146464.jpg
Potrivit reglementărilor din Carta Europeană a Pacientului, fiecare pacient este liber să opteze între diferite alternative terapeutice sau între pofesioniști și medici, pe baza unei informări corecte asupra problemelor sale de sănătate. Astfel, serviciile de sănătate au obligația de a garanta acest drept, oferind pacientului  informații asupra diferitelor centre sau medici capabili să asigure un anumit tip de tratament și rezultatele obținute precum și înlăturarea obstacolelor care ar putea limita exercitarea acestui drept.

De asemenea, orice pacient  are dreptul la toate informațiile care îl pot ajuta să se implice la luarea celor mai bune decizii referitoare la sănătatea proprie; această informare este o condiție prealabilă oricărei proceduri sau tratament, inclusiv participarea la o cercetare științifică. Furnizorii de sănătate trebuie să ofere pacientului toate informațiile referitoare la tratamentul sau operația care urmează să fie făcute, inclusiv asupra riscurilor asociate, efectelor secundare și alternativele.existente. Această informare trebuie făcută cu suficient timp înainte (cel puțin 24 de ore) și într-un limbaj accesibil, pentru a permite participarea activă a pacientului la luarea deciziei respective. Bolnavul are, de asemenea, dreptul să refuze un tratament sau o intervenție medicală sau să-și schimbe opțiunea chiar și în cursul tratamentului.

Totodată, fiecare pacient european are dreptul să primească toate informațiile referitoare la modul de a folosi rezultatele cercetărilor științifi ce pentru tratarea afecțiunii de care suferă, deci și la o informare personalizată, adaptată și particularităților religioase, etnice și lingvistice. Aceste informații trebuie să fie făcute ușor de înțeles, prin folosirea unor termini accesibili, pentru ca bolnavii să înțeleagă ce li se întâmplă.

Comentează știrea

abraxas
20 septembrie 2014

fie ca Uniunea Europeana a Republicilor Sovietice Socialiste (socialista la baza si fascisto-corporatista la varf) sa se destrame ori sa se se reformeze (reforma e putin probabila)

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Invoirea salariaților, obligatorie prin lege?
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Remedii pentru buze uscate
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Magiun de prune
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Când se declară  nașterea la Starea Civilă
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum ajuți părul să nu mai cadă
Pagina a fost generata in 5.3827 secunde