Ședințele locatarilor, facultative?

199

Articole de la același autor

"Prin lunie 2012, președintele de asociație a plecat, iar de atunci, nu s-a ținut nici măcar o adunare pe asociație. S-au adunat multe pro-bleme, le discutăm pe la colțuri și cam atât. Înainte, aveam cel puțin o ședință pe lună!" (Vasilica Nora).


v v v

Doamnă Nora, puteți imputa orice doriți dumneavoastră pre-ședintelui asociației, însă numai faptul că nu ține multe adunări generale nu e cazul să-i reproșați. Și asta din cauză că, după adu-narea generală de constituire a asociației, ar trebui să aibă loc cel puțin o ședință pe an, și aceasta obligatoriu în primul trimestru.

Cât privește responsabilitatea neconvocării a cel puțin unei adunări generale a proprietarilor, aceasta aparține membrilor comi-tetului executiv, dar și președin-telui asociației de proprietari.

Cine se ocupă de convocare?

Președintele asociației sau comitetul executiv sunt cei răs-punzători de convocarea unei adunări generale ordinare. Dacă însă trebuie rezolvate probleme urgente de interes comun, se poate convoca oricând o adunare generală extraordinară. De data aceasta, responsabilitatea convocării va reveni nu doar comitetului executiv, căci dacă cel puțin 20 la sută din numărul proprietarilor membri ai asociației doresc, au și ei dreptul s-o convoace. Indiferent de felul adunării generale, proprietarii trebuie să fie anunțați cu cel puțin șapte zile înainte de data stabilită, prin afișare la loc vizibil a anunțului sau pe bază de tabel nominal semnat de fiecare proprietar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4701 secunde