E bine să încălzim mâncarea la microdunde?

485
E bine să încălzim mâncarea la microdunde? - ebinesaincalzimmicrounde-1398277759.jpg
Cuptorul cu microunde și-a câștigat un loc de cinste în mai toate bucătăriile românești. Din păcate, nu toți știm că au efecte negative atât asupra alimentelor încălzite, cât și asupra organismului uman. La această concluzie au ajuns specialiștii, după studii îndelungate. Și nu este vorba numai de reducerea valorii nutritive a alimentelor, ci și de distrugerea unor substanțe alimentare care ar putea fi răspunzătoare de unele cancere. Iată, potrivit Click sănătate, câteva dintre principalele efecte nocive ale microundelor.  


Scad calitățile nutritive ale alimentelor. În urma a numeroase cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că microundele cauzează scăderi semnificative în conținutul nutritiv al tuturor produselor alimentare studiate. Cele mai importante constatari: se pierd vitaminele și mineralele (în fiecare produs testat a scăzut biodisponibilitatea următorilor nutrienți vitali: vitamina B complex, Vitamina C, E și minerale esențiale; se reduce din capacitatea fructelor și legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide și nitrilozide din fibrele vegetale; se distruge valoarea nutritivă a nucleoproteinelor din carne. În general, s-a dovedit dezintegrarea tuturor alimentelor testate.


Ce se întâmplă cu carnea încălzită în cuptorul cu microunde? Încălzirea cărnii determină apariția dnitrosodietanolaminei, cunoscută ca agent cauzator al cancerului. Compușii biomoleculari din proteine sunt degradați, se creează un efect de legătură între mâncarea încălzită sau preparată la cuptorul cu microunde și orice radiație atmosferică existentă, ceea ce duce la creșterea saturației în particule alfa și beta a mâncării respective.


Ce… pățesc laptele și cerealele încălzite în cuptor? Devin nocive prin hidroliza proteinelor care se găsesc în acestea produse. Microundele folosite pentru dezghețarea alimentelor congelate alterează catabolismul glucozidelor și galactozidelor care se află în aceste alimente.


Efecte de temut asupra organismului uman: 1.Tulburări în funcționarea sistemului digestiv, prin alterarea substanțelor elementare ale alimentelor supuse procesului de încălzire cu microunde. 2. Tulburări și la nivelul sistemului limfatic (datorită modificărilor chimice ale alimentelor), care duc la degenerări în ceea ce privește capacitatea organismului de a se proteja împotriva apariției anumitor celule canceroase. 3. Crește incidența cancerului de stomac și a celui intestinal, prin substanțele chimice eliberate din alimente prin expunerea la microunde. 4. Distrugere generalizată în celulele din țesuturile periferice. 5. Degenerare gradată a funcțiilor digestive și excretorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.8284 secunde