Ești cetățean european, ai drepturi!

Drepturile studenților în UE

310
Drepturile studenților în UE - drepturistudenti-1414077041.jpg

Articole de la același autor

În calitate de cetățean european, aveți dreptul să locuiți în orice țară a UE pe durata studiilor, dacă: sunteți înscris la o instituție de învățământ autorizată; aveți suficiente venituri (indiferent din ce sursă) pentru a trăi fără a solicita sprijin financiar; aveți asigurare completă de sănătate în țara respectivă. De precizat că autoritățile nu vă pot impune să aveți un venit superior pragului începând de la care ați putea avea dreptul la un ajutor pentru venitul de bază în țara respectivă.

Etapa post-studii. Trebuie să știți însă că după încheierea studiilor, puteți rămâne în țara respectivă numai dacă puteți dovedi că lucrați sau că aveți venituri suficiente pentru a trăi fără a solicita sprijin financiar.

Înregistrarea. Pe durata primelor trei luni de ședere în noua dumneavoastră țară nu sunteți obligat să vă înregistrați (să obțineți un document care să confirme că aveți dreptul de a locui în țara respectivă), dar nimic nu vă împiedică să faceți acest lucru, dacă doriți. Însă, după cele trei luni… de grație, este posibil să vi se ceară să vă înregistrați pe lângă autoritățile locale (în general, poliția sau primăria). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Detașarea  cu serviciul în UE
Pagina a fost generata in 0.3709 secunde