Medicul de gardă

Din ce cauze ne îmbolnăvim de gută

443
1

Articole de la același autor

"Eu mănânc foarte puțină carne și, totuși, după cum se prezintă picioarele mele, doctorul de familie mi-a spus că am gută, un fel de reumatism, am înțeles. Din ce cauză apare guta asta, dacă nu le ai cu carnea? Anamaria C.".

v v v

Înainte de a ne spune care sunt principalele cauze ale apariției gutei, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center ne-a explicat că guta nu este altceva decât tot o formă de artrită, când articulațiile se inflamează și, din această cauză, apar durerile. Într-adevăr, consumul exagerat de carne, mai ales de vânat, foarte bogată în purine, duce la dezvoltarea gutei. Din această cauză, guta a fost considerată, mai ales în trecut, ca o boală a celor bogați, care-și permiteau să consume foarte multă carne de vânat. Este mai întâlnită la bărbați, iar un atac sau un puseu de gută începe în timpul nopții, când durerea, suportabilă până atunci, începe să devină mai puternică.

Factori favorizanți. Principala cauză care favorizează apariția gutei este excesul de acid uric în sânge sau hiperuricemia. Din fericire, hiperuricemia nu provoacă dureri și nici complicații, iar majoritatea celor care se confruntă cu această problemă nu dezvoltă gută.

Atenție la medicamente! Există medicamente care, după administrare, pot să crească concentrația acidului uric. Este vorba despre aspirină sau produsele care conțin niacin, diureticele, chimioterapia sau imunosupresoarele.

Pe de altă parte, o serie de afecțiuni pot modifica acidul uric. Este vorba despre boala renală cronică, hipertiroidismul, anemia, psoriazisul, tumori, intoxicația cu plumb, hipertensiunea arterială. 

Comentează știrea

fake hermes paris
21 noiembrie 2013
fake hermes paris

hermes class a replica bags Stiri Cetățenești : Din ce cauze ne îmbolnăvim de gută | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes paris http://www.cni.com.uy/images/replica-designer-bags-online-uk.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce boli ascunde oboseala
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Șanse pentru bolnavii de hemofilie
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ce boală îi pândește pe copii la școală
Pagina a fost generata in 0.3238 secunde