De ce nu se poate construi pe orice teren

444
1
De ce  nu se poate construi  pe orice teren - decenusepoateconstrui-1394371136.jpg

Articole de la același autor

"Am un teren moștenit de la părinți și are numai 120 mp. Vreau să ridic o căsuță pe verticală, dar mi s-a spus că n-o să primesc autorizație, pentru că e locul prea mic. E corect să se bage așa, peste proprietar? Alexandru O.".
v v v
Într-adevăr, pentru ca un teren să fie construibil, arh. Oana Nastireanu precizează că acesta trebuie să îndeplinească mai multe condiții:
1. În primul rând, să se afle în intravilanul unității teritoriale pe raza căreia se află. În caz contrar, trebuie scos din circuitul agricol și introdus în intravilan. 2. Suprafața terenului trebuie să fie de minimum 150 mp pentru case înșiruite și 200 mp, pentru case izolate sau cuplate. 3. Deschiderea la stradă trebuie să fie de minimum 8 metri pentru case înșiruite și 12 m pentru case izolate sau cuplate. De asemenea, pentru ca un teren să fie construibil, deschiderea la stradă trebuie să fie mai mică decât adâncimea acestuia (lățimea la stradă să fie mai mică decât lungimea acestuia). 4. Terenul pe care se dorește construcția nu trebuie să aibă probleme legate de structura pământului (pământ ce se poate tasa, teren pasibil la alunecări sau să fie situat pe locul unei foste gropi, canal etc). Or, pentru a obține aceste date, e nevoie de efectuarea unui studiu geotehnic. 5. De asemenea, pe terenul pe care se dorește realizarea investiției nu trebuie să se găsească stâlpi de înaltă tensiune sau alte obiective de utilitate publică sau în raza de protecție a acestora.


Comentează știrea

Mascariciul primar
10 martie 2014
Raspuns

Stimate domn, gasiti o persoana care sa va faca "intrarea" la "cineva" din Primaria mascariciului drogat si prin aceea persoana sa dati o spaga sub forma unei "sponsorizari" pentru echipa de handbal sau volei a municipiului. De asemeni , trebuie sa aveti in vedere ca mai trebuie "unse" si alte persoane de Serviciul Urbanism, daca persoana nu este intr-o functie destul de mare in cadrul Primariei. Intr-un oras de prosti , in care s-a construit aiurea , s-au mutat statii de autobuz pentru a se construi, unde s-a construit in parcuri si au fost ciopartite , unde lacul Siutghiol impreuna cu malurile lui "a devenit propietate" privata , unde se construieste pe orice spatiu verde din fata blocurilor - nu inteleg cum de nu reusiti in intentia de a construi si de ce intrebati ziarul acesta care "a facut pace" cu scalambaiatul drogat ales de tzigani si pachetari ?!? Ori , Florico l-ai inventat pe acest "Alexandru O." , ca sa mai umpli pagina acestui asa zis ziar , din ce in ce mai prost ?!?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Condiții pentru un teren construibil
Pagina a fost generata in 0.6299 secunde