Veterinarul pe recepție

Cum se protejează câinii de răceală

154
Cum se protejează câinii de răceală - protejarecaini-1391699908.jpg

Articole de la același autor

"Pentru că a fost foarte frig zilele astea, iar câinele meu nu suportă hăinuța, l-am ținut în casă, chiar fostul lui stăpân mi-a atras atenția să nu-l scot afară. E din ce în ce mai agitat, era obișnuit să-l scot zilnic la plimbare. Plus că vecinii s-au supărat că îi deranjează lătratul lui, dar e prima iarnă care mă prinde cu un câine în casă și mă simt datoare să-l protejez, mai ales că a fost și răcit. Habar n-am cum e mai bine!". Dana Mihai. 
v v v
Câinii adoră ninsorile și zbenguiala prin zăpadă, numai că riscul de a răci pe o asemenea vreme este foarte mare. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu nu recomandă ieșirile în zilele  foarte geroase, căci aventurile de acest gen pot avea urmări dintre cele mai neașteptate, mai exact, de la hipotermie, bronșită, astm, până la degerături sau chiar mai rău decât atât. 
Evident că dacă gerul se mai potolește, câinii pot fi scoși la plimbare, mai ales dacă își manifestă această nevoie. Dar nu înainte de a fi protejați cu hăinuțe speciale, chiar dacă patrupedele nu se dau în vânt după ele.  Mai mult decât atât, n-ar fi rău ca stăpânii să aibă asupra lor o pernuță, pe care câinele să se poată așeza când s-a ajuns la destinație, care poate fi, de exemplu, un parc. 
La fel de important este ca după ce plimbarea s-a terminat (de evitat plimbările lungi), câinii să fie curățați de zăpadă și, apoi, să fie șterși cu un material uscat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Antigelul, toxic pentru câini?
Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când pot fi eutanasiați câinii
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de gripă și răceală
Pagina a fost generata in 0.9973 secunde