Veterinarul pe recepție

Cum recunoști un câine bătrân

2965
Cum recunoști un câine bătrân - cumreccaine-1414763118.jpg

Articole de la același autor

"M-am mutat la curte, iar fostul proprietar mi-a lăsat și câinele. Era vioi acum patru ani, nu m-am gândit să-l întreb ce vârstă are. Problema e că, de la un timp, doarme mai mult decât înainte și nu mai este așa de jucăuș. Un vecin mi-a spus că e de la bătrânețe. Nu știu câți ani are, însă mi-aș dori să aflu, prin această rubrică, cum se recunoaște un câine bătrân?" (Lucreția Măgură).

v v v

Din păcate, câinii îmbătrânesc mult mai repede față de oameni, dar medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu consideră că bătrânețea n-ar trebui să fie o perioadă tristă din viața câinelui. Iar pentru ca patrupedul să aibă o stare bună, vizitele la veterinar ar trebui să fie mai dese când ajunge la bătrânețe.

Cât privește situațiile în care nu se cunoaște vârsta animalului, dacă suntem atenți la anumite stări ale acestuia, ne putem da seama că nu mai este la prima tinerețe. Însă, medicul a ținut să precizeze că un câine de talie mare este considerat bătrân chiar și după 6-7 ani de viață, pe când rasele mici, abia după 10 ani. Iar cea mai bună metodă de a recunoaște că un câine a îmbătrânit este să-i urmărim atât comportamentul, cât și înfățișarea. Mai exact, cu trecerea anilor, câinii vor obosi mult mai ușor și vor dormi tot mai multe ore, nu vor mai auzi prea bine, vor avea probleme cu dantura, cu metabolismul și cu încheieturile, pot suferi, ca și oamenii, de artrită, mai ales dacă sunt ținuți în zone friguroase, în ploaie, în curent, nu mai răspund repede la comenzi. Este, de departe, perioada în care sănătatea ar trebui să le fie monitorizată mai îndeaproape. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5443 secunde