Cum dovedești că vei lipsi din apartament

381

Articole de la același autor

"Stau cu chirie într-un apartament de două camere, plec des în delegație, dar am plătit normal la întreținere. Pot fi scutit în timpul ăsta, nu consum nimic, nu fac deranj?" (Victor Bulgaru).


v v v

Este de la sine înțeles că pe vorbe nu se pot acorda scutiri de la plata unor cheltuieli când proprietarul lipsește din apartament mai mult timp. Însă, dacă acesta e plecat de acasă doar pentru câteva zile, în niciun caz nu se pune problema să fie scutit de la plata utilităților comune.

Lucrurile iau o cu totul altă turnură însă atunci când lipsește mai mult de o lună din apartament și acesta rămâne nelocuit. În astfel de cazuri se consideră că nu mai locuiește temporar acolo și poate fi scutit de la plata unor utilități, precum: gunoiul, salariul femeii de serviciu, gazele, apa (dacă nu aveți apometre). "Potrivit legislației, cheltuielile pentru ceea ce nu consumăm nu se achită atunci când nu suntem acasă o perioadă mai lungă de timp, cu condiția să anunțăm administrația blocului despre acest lucru" – precizează Marcel Dragu, președintele Uniunii județene a aso-ciațiilor de proprietari Constanța.

Cel puțin o lună de absență!

Evident, pentru a nu fi încărcat la întreținere, înainte de a pleca de acasă cel puțin o lună de zile, va trebui să adresați o cerere scrisă către administrația blocului, prin care să anunțați acest lucru și să menționați perioada în care apartamentul dumneavoastră va fi liber. Numai în baza acesteia veți putea fi scutiți de la plata întreținerii.

Dacă, deși ați anunțat administrația în timp util că apartamentul dumneavoastră urmează să fie nelocuit o lună și cu toate astea sunteți trecuți la întreținere, acest abuz poate fi reclamat la Serviciul pentru îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul primăriei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4861 secunde