Medicul de gardă

Cum deosebești angina pectorală de alte probleme

258
Cum deosebești angina pectorală de alte probleme - 20ianmedicangina-1390229128.jpg

Articole de la același autor

"Citesc această rubrică și m-ar interesa ce este, de fapt, angina pectorală și cum se deosebește ea de alte probleme cardiace? Ioana Manea".
v v v
În termeni mai pe înțelesul tuturor, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, angina este modalitatea prin care inima ne anunță că nu are la dispoziție cantitatea necesară de oxigen pentru a funcționa conform cerințelor organismului la momentul respectiv. Astfel de probleme apar, de regulă, în momentul în care arterelor care irigă inima cu sânge, din cauza aterosclerozei, nu le rămâne altceva decât să se blocheze. Alte împrejurări în care poate apărea angina sunt cele în care inima este suprasolicitată din cauza unui efort peste capacitățile sale, în astfel de momente fiind nevoie de o cantitate mai mare de oxigen decât în condiții normale.
Simptomele anginei. Fără doar și poate, primul simptom este durerea, resimțită, la început, în zona de mijloc a toracelui, apoi poate iradia către mâna stângă, gât sau chiar abdomen. Senzația este cea a unei gheare care strânge întregul piept, însă este posibil ca unii să resimtă durerea doar la nivelul brațului, al gâtului. Trebuie știut însă că, de fiecare dată, la aceeași persoană, durerea se va localiza și iradia în aceleași locuri. 
Ca și durată, durerea provocată de angină poate dura maximum cinci minute. Dacă însă depășește acest termen și este de natură cardiacă, se prea poate ca durerea să se datoreze unor probleme cardiace, chiar  a unui infarct miocardic, situația în care poate fi resimțită ore întregi. Însă, în cazul anginei stabile, cum se numește în medicină, durerea poate să apară atât la efort, cât și după o emoție puternică, o masă prea bogată, expunerea la frig, administrarea unor medicamente.
Subiectul este foarte complex, însă recomandarea medicului este ca la sesizarea simptomelor prezentate mai sus, persoana în cauză să se prezinte de urgență la un specialist, pentru a afla despre ce tip de angină este vorba cu adevărat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5068 secunde