Medicul de gardă

"Copilul mă șantajează cu durerea!"

2211

Articole de la același autor

"Am un băiețel de aproape patru ani, mare pofticios, nu se satură niciodată dintr-o porție, ca surioara lui. Deocamdată nu e gras, dar dacă o ținem tot așa… Mai nou, ca să primească o porție în plus, mă șantajează cu durerea. Se plânge de dureri și arată în zona stomacului. Dar se potolește brusc dacă primește mâncare. Ce să fac?" - întreabă o cititoare.

v v v

Este adevărat că, la vârste mici, când e vorba de durere, părinții pot fi induși în eroare. Însă, dacă durerea invocată de copil îi provoacă grimase sau încovoierea trupului, potrivit dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Homeomed, este semn că există probleme reale. Iar dacă durerile de stomac sunt însoțite de febră, vomă, diaree, probleme urinare, erupții cutanate sau probleme urinare, copilul trebuie prezentat de urgență la medic, pentru că aceste simptome anunță instalarea unei infecții care necesită tratament imediat. Și pentru investigarea durerilor de stomac la copii se fac teste de sânge, analiza scaunului, ecografie abdominală.

Pe de altă parte, printre cauzele durerii se numără și porțiile prea mari de alimente servite la o singură masă, care pot duce la balonare. Alte cauze care favorizează durerea de stomac la cei mici sunt alergiile la alimente, bacteriile și virusurile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.108 secunde