Condimente simple pe post de leac-minune

233
Condimente simple pe post de leac-minune - sitecondimente-1413719287.jpg
Din cele mai străvechi timpuri, s-a descoperit că aproape toate condimentele ascund proprietăți vindecătoare nebănuite, chiar dacă sunt folosite mai mult pentru a da gust și aromă mâncărurilor sau prăjiturilor. Iată la ce ajută următoarele condimente banale, potrivit Unica.ro:

Cimbrul vindecă răgușala. Când ți-ai pierdut vocea și te doare gâtul, prepară o infuzie dintr-o linguriță de cimbru și o cană de apă fiartă, îndulcită cu miere. 2-3 picături de ulei volatil de cimbru luate cu miere, de trei ori pe zi, vindecă infecțiile urinare și renale. Circulația periferică deficitară (mâini și picioare reci), o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, se poate trata cu băi fierbinți cu infuzie de cimbru făcute o dată pe săptămână.

Rozmarinul ia durerile… cu mâna. În caz de entorsă, febră musculară sau dureri reumatice, frunzele încălzite și aplicate pe locul dureros calmează și reduc inflamația. Infuziile preparate din o linguriță de frunze uscate și mărunțite la o cană de apă sunt revigorante și ajută la scăderea febrei. De asemenea, este un bun antihipertensiv, normalizează activitatea inimii și este un excelent remediu pentru surmenajul psihic. Este afrodiziac și elixir pentru o viață lungă.

Scorțișoara, leac universal. Consumul, atenție, regulat, nu sporadic, de scorțișoară poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase, conform cercetătorilor americani. Prepară o infuzia de scorțișoară din o linguriță de scorțișoară la 100 ml apă. Combate sângerarea gingiilor dacă clătești gura cu ea. Dacă o bei, are efecte asupra memoriei și tonusului psihic tratează sughițul și crampele digestive. Cardiacilor le este recomandat tratamentul cu scorțișoară și miere. Se face o cură cu 5 g de scorțișoară amestecată cu două lingurițe de miere, care se consumă dimineața și seara, timp de o lună. Scorțișoara este recomndată și diabeticilor, pentru că scade glicemia.

Mărarul, marele vindecător. Plin de vitamine, minerale și fitoestrogeni, mărarul previne apariția cancerului, este un bun diuretic, calmează crampele și înlătură senzația de vomă. Datorită hormonilor naturali, tratamentul cu tinctură sau pulbere de mărar ajută la creșterea sânilor, a secreției de lapte la femeile care alăptează și la reglarea ciclului menstrual. O cură cu suc de mărar proaspăt, ținută timp de două săptămâni ajută la prevenirea și eliminarea calculilor renali și vindecă infecțiile renale și cistitele. Este bun, de asemenea, la tratarea simptomelor care apar la menopauză.

Piperul întărește imunitatea. Piperul este un antibacterian și antioxidant puternic, stimulează sistemul imunitar, detoxifică ficatul, contribuie la arderea grăsimilor și stimulează sistemul imunitar. Mai mult, previne diareea și înlătură senzația de vomă. Tusea sâcâitoare ce apare în răceli poate fi tratată cu un vârf de cuțit de piper amestecat cu trei lingurițe de miere și câteva picături de lămâie. Un singur bob de piper negru ținut în gură 10-15 minute poate regla tensiunea arterială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri culinare de mare efect
Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 2.4079 secunde