Colțul constănțeanului supărat

84

Articole de la același autor

Cu toate că agenții economici sunt obligați de lege să comunice la Agenția pentru ocupare forței de muncă locurile de muncă vacante, când se pune problema firmelor private, cititoarea noastră, Ana Lepădatu, consideră că această reglementare este exagerată: "La stat, e cu totul altceva, salariile sunt plătite din banii poporului, iar poporul care nu are de muncă trebuie să știe unde poate să-și încerce norocul. Dar, la privat, e în neregulă să-i impui unui patron de cine să se înconjoare în firmă. El își pune banii la bătaie, el să-și facă schema cu ce persoane dorește, cu oamenii lui de încredere, e problema patronului. Ajutor de la stat nu primește, dar are grijă statul să-l rupă în pretenții!".

Amenzi nejustificate. Deși nu recomandă nimănui ocolirea sau nerespectarea legilor, cititoarea noastră consideră că există foarte multe legi, a căror aplicare nu o urmărește nimeni. Ea, una, până acum, susține că nu a auzit despre cazuri de angajatori amendați că nu și-au făcut publice locurile vacante din firmă: "Și-atunci, mă mai încălzește pe mine, om care caut de lucru, că statul obligă firmele să facă angajări transparente? Să fim serioși, mai degrabă te angajezi la privat fără pile, decât la stat. La bugetari își bagă coada politicul, nici femeie de serviciu nu poți să te angajezi dacă nu te recomandă cineva cu carnet de partid. E un cerc vicios cunoscut, de aceea recomand la puțină decență când se fac legi inaplicabile!".

De precizat că necomunicarea ocupării locurilor de muncă vacante constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 5.000 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9863 secunde