Colțul constănțeanului supărat

766
2
Colțul constănțeanului supărat - coltulcetsuparat-1326646146.jpg
Natalia Adam apreciază că subiectul maidanezilor prezintă un interes atât de mare din partea oamenilor, dar este supărată că despre comportamentul stăpâ-nilor de animale care locuiesc la bloc nu se vorbește deloc: "N-am inventat eu roata, viața la bloc nu e scutită de conflicte, oricât de pașnic ai fi, tot te scoate din pepeni cineva care vrea să iasă în evidență, dar prin ceva rău. Că binele e făcut din ce în ce mai rar în ziua de azi, așa constat eu. De ce nu se ia atitudine și împotriva celor care au câini și îi scot în fața blocului, în parcuri, oriunde, numai să fie afară, ca să-și facă nevoile? Eu n-am văzut pe nimeni să strângă după animal. Mai mult, ca să se răzbune, un vecin de-al nostru își lasă câinele să urineze în fața ușii principale de la intrare, dar pe dinăuntru. Omul intră în bloc și, normal, face cunoștință cu băltoaca respectivă, cu mirosul ei cu tot".
Asociația trebuie să se implice?

Deși nu-i place să reclame pe nimeni, cititoarea noastră ar dori să se lămurească asupra rolului pe care o asociație de proprietari îl are sau nu îl are în astfel de situații. Asta, pentru că președintele blocului i-a recomandat să-și rezolve litigiile cu vecinii singură, fără să implice asociația în toate "prostiile voastre. Atâta lucru puteți să faceți și voi, am eu destule pe cap! Dar mizeria maidanezilor, cine o curăță?".

Stimată doamnă Avram, potrivit legislației care guvernează activitatea asociațiilor de proprietari, administratorul și președintele de bloc nu sunt însărcinați doar cu strângerea banilor de la locatari și plata cheltuielilor de întreținere către furnizori, ei având obligația să medieze și conflictele care apar la un moment dat între locatari. Cu alte cuvinte, să facă orice efort pentru ca locatarii să trăiască în armonie într-un spațiu comun, în care bunul simț are mare valoare. Abia atunci când acest efort nu dă rezultate, asociațiile pot cere ajutorul Poliției.

Reglementări europene

Mai mult decât atât, reglementările europene îi obligă pe pro-prietarii animalelor de companie ca atunci când se află la plimbare cu acestea, să aibă asupra lor un făraș, o măturică și o pungă, pentru a strânge în eventualitatea în care acestea își fac nevoile. Reguli există, din păcate, ele nu prea sunt aplicate.

Comentează știrea

opria daniela navodari
16 ianuarie 2012
mi sa facut o nedreptate

buna ziua sunt din navodari ju.constanta am lucrat in satu de vacanta la casa vrancea in anu2011 din 9iunie pana la sfarsitu lu octombrie apoi domnu aciubotaritei constantin sefu restaurantului ma bagat in concediu obligat fara plata doar pe hartie dar eu mergeam la munca si eram platita sa nu mai plateasca el la stat am luat salariu in 15 noiembrie iar daca am vazut ca nu sunt clieti si totusi eram in concediu fara plata am decis sa stau pana dupa sarbatori acas eu am contractu acasa pe perioada nedeterminata sa va spun din cauza unor probleme familiale nustiu cu ce drept dansu aciubotaritei mia rupt contractu de munca inloc sa mil desfaca sau sal intrerupa eu am muncit nu mi la rupt pur si siplu si nu mia facut lichidarea sami dea salariu eu am muncit o luna si nam primit nici bani pe concediu de odihna va rog ajutatima sa fac ceva daca se mai poate nustiu unde sa apelez se poate asa ceva din cauza unor probleme intre mine si familia mea sa ia dansu decizia deami rupe contractu eu nu mai inteleg nimic in romania asta cu toate acestea domnu aciubotaritei e un om violent verbal si jignitor si cateodata mai si sarea la angajati eu am rezistat si am muncit cutoate ca eram agresata verbal de el in toate felurile eu numi doresc decat sami achite salariu care mi se cuvine si concediu 10 zile cat avem va rog ajutatima unde pot sa fac reclamatie sau sa fac ceva pentru ce am muncit ce drept are sami rupa contractu?mai pot face ceva ?multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra o zi cat mai placuta.

mighe
27 aprilie 2012
TRANTORII DIN ASOCIATIILE DE PROPRIETARII

Si atunci de ce mai marii din aceste asociatii , care trebuie sa dispara imediat,intorc spatele canda le pui in fata cate o problema legate de vecini care incalca legea si normele de comportament?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, marfă pentru export?
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Maidanezii seamănă teroare între blocuri
Pagina a fost generata in 2.8799 secunde