Medicul de gardă

Ciroza hepatică, moștenită?

227
Ciroza hepatică,  moștenită? - medicciroza-1391440698.jpg

Articole de la același autor

"Se poate ca ciroza hepatică să fie moștenită de la cineva din familie?" – întreabă Camelia Lungu.
v v v
Pot exista și situații în care se poate vorbi despre ciroză cauzată de o boală congenitală. Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, din categoria acestor boli congenitale fac parte fibroza chistică sau boala Wilson. Chiar dacă sunt cauze mai rare, ciroza hepatică poate fi cauzată și de reacții severe la medicamente, de expunerea îndelungată la noxe ambientale, de boli ale tractului biliar cu evoluție îndelungată. 
Când devine o amenințare. Ciroza devine cu adevărat o boală amenințătoare când în țesutul hepatic se dezvoltă fibroza. Astfel, țesutul fibrotic înlocuiește țesutul hepatic sănătos, împiedicându-l să funcționeze la parametri normali. De regulă, ciroza apare după mulți ani de inflamare a țesutului hepatic, iar pe măsură ce boala avansează, țesutul fibrotic înconjoară celulele hepatice normale, determinând aspectul nodular. 
Pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control, medicul recomandă tuturor să nu uite de controlul anual de rutină, dacă timpul nu ne permite să facem aceste controale medicale la un interval de șase luni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3727 secunde