Veterinarul pe recepție

Ce probleme trădează respirația grea a câinelui

7603
Ce probleme trădează respirația grea a câinelui - ceprobltradeaza10fb-1392045504.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Diana Trandaș, nu sunteți prima care nu identificați motivele datorită cărora câinele dumneavoastră, un Saint Bernard, a început să respire mai greu. Însuși medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a confirmat că a avut nenumărate ocazii să constate că până și cei mai experimentați crescători de câini s-au confruntat cu asemenea dificultăți. Totul, din cauză că nu întotdeauna stă la îndemâna stăpânilor să evite unele dintre cauzele care favorizează respirația grea și zgomotoasă. În plus, în multe astfel de situații se impune intervenția urgentă a unui medic veterinar. 
Cauze. Specialistul este de părere că, în majoritatea cazurilor, respirația dificilă apare dacă în căile respiratorii ale câinelui există un corp străin, precizând că rasele cele mai predispuse la astfel de probleme sunt Dalmațian, Setter Irlandez, Labrador Retriever, Golden Retriever, Husky Siberian, dar și Saint Bernard.
Alte semne care ascund probleme grave de sănătate ale câinelui pot fi și nivelul crescut de mucozități nazale, umflături la nivelul gâtului sau zonele tari la atingere, ca și orice altă modificare importantă a comportamentului animalului, începând de la o agitație nejustificată și până la starea de moleșeală. În astfel de situații, cel mai bine este ca animalul să fie consultat de un specialist veterinar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Așa tratezi câinele răcit
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Fun : De ce sunt câinii mai buni ca femeile
Pagina a fost generata in 0.7933 secunde