Ce gătim astăzi

158
Ce gătim astăzi - siteecegatim-1413980240.jpg
Macaroane coapte, cu roșii și brânză Cheddar. Ingrediente: 300 g macaroane (se pot folosi și penne sau rigatoni), 50 g margarină, o ceapă mică, tăiată solzișori, 50 g făină, 600 ml lapte, 100 g brânză Cheddar, rasă, 1 linguriță muștar, 2 roșii, feliate piper. Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius. Macaroanele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp, margarina se topește într-o cratiță, la foc mediu. Se adaugă ceapa și se sotează 3-4 minute, până se înmoaie. Când este aurie, se ia de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă ușor, apoi se întoarce pe aragaz, la foc mic și se gătește un minut, până se încheagă. Cratița se ia de pe foc și se adaugă laptele, puțin câte puțin, amestecând continuu. Se gătește la foc mic până capătă o consistentă cremoasă. În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea. Când este suficient de închegat, se ia de pe foc și se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză și muștarul. Se potrivește de piper. Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt. Deasupra se pun roșiile și restul de brânză Cheddar. Pastele se coc 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie. Se servesc calde.

Ananas copt, cu sos de miere și fistic. Ingrediente: 110 g zahăr brun, o jumătate de pahar suc de portocală, 3 linguri miere, un ananas mare, curățat și tăiat, în 8-10 felii, un sfert de cană de iaurt, o mânuță de fistic crud, mărunțit, câteva frunze de mentă proaspătă, mărunțite. Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzește la 230 de grade Celsius. Se ia o tavă adâncă și se tapetează cu hârtie de copt. Într-un castron se pun zahărul, sucul de portocală și mierea. Se amestecă energic, până se dizolvă zahărul. Ananasul se pune în castron și se îmbracă în sos. Se lasă la marinat 10 minute, amestecând ușor din când în când. Ananasul se pune în tavă, răsfirat, și se dă la cuptor 15 minute. Se întoarce apoi pe cealaltă parte, se unge cu marinata rămasă și se întoarce în cuptor încă 10-15 minute, până când pulpa se înmoaie și se caramelizează. Când este gata, se stropește cu restul mărinatei și se lasă să se odihnească puțin. Ananasul se împarte în 4-5 farfurioare de servit. Alături se pune câte o lingură de iaurt, se ornează cu fistic și puțină mentă și se servește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Preaviz, în perioada de probă?
Joi, 23 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Detașarea  cu serviciul în UE
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Termen minim pentru munca de noapte
Pagina a fost generata in 2.8818 secunde