Ce gătim astăzi
Aperitive în ardei gras. Se taie capacul ardeiului în jurul cozii, se curăță de semințe și se umple cu amestecul pentru aperitive: pastă de brânză, urdă cu mărar, salată de varză. Se servește întreg sau tăiat rondele de 2-3 cm.
Supă tailandeză cu tăiței și creveți. Ingrediente: 125 g tăiței chinezești cu ou, 100 g mazăre, câteva păstăi, jumătăți, 1 fir subțire de praz, în inele foarte subțiri, 100 g crevete mare fiert și decojit, 1-2 linguri de pastă de curry roșu tailandez, 2 linguri de sos de soia ușor. Mod de preparare. Fierbeți 1,5 l de apă. Puneți tăițeii cu ou într-un castron și adăugați 1 l de apă fierbinte. Lăsați tăiței deoparte 15 minute. Puneți mazărea păstăi într-o cratiță și turnați restul de apă fiartă. Preparați mazărea păstăi al dente la foc mic timp de 4 minute. Încălziți 600 ml apă la 100°C în fierbător. Scurgeți tăițeii și mazărea păstăi pe un platou. Împărțiți tăițeii în 2 castroane mari, late și împărțiți în mod egal mazărea păstăi, prazul și crevetele pe deasupra. Amestecați apă cu pastă de curry și sos de soia într-un pahar gradat și turnați supă direct în castroanele cu tăiței, legume și creveți. Ornați cu coriandru. Durata de pregătire: 20 de minute.
Băutură caldă de ghimbir cu mentă. Ingrediente: 1 lămâie verde, 100 ml de sirop de ghimbir, 4 crenguțe de mentă proaspete. Mod de preparare: Încălziți 750 ml de apă la 80°C. Spălați lămâia verde și dați coaja pe răzătoare. Apoi amestecați sucul de lămâie verde, coaja și siropul de ghimbir într-un vas termorezistent. Turnați apă fierbinte și amestecați bine. La final, puneți o crenguță de mentă în fiecare din cele 4 pahare înalte, termorezistente și turnați băutura caldă de ghimbir. Serviți imediat. Durata de preparare: 5 minute.
Supă tailandeză cu tăiței și creveți. Ingrediente: 125 g tăiței chinezești cu ou, 100 g mazăre, câteva păstăi, jumătăți, 1 fir subțire de praz, în inele foarte subțiri, 100 g crevete mare fiert și decojit, 1-2 linguri de pastă de curry roșu tailandez, 2 linguri de sos de soia ușor. Mod de preparare. Fierbeți 1,5 l de apă. Puneți tăițeii cu ou într-un castron și adăugați 1 l de apă fierbinte. Lăsați tăiței deoparte 15 minute. Puneți mazărea păstăi într-o cratiță și turnați restul de apă fiartă. Preparați mazărea păstăi al dente la foc mic timp de 4 minute. Încălziți 600 ml apă la 100°C în fierbător. Scurgeți tăițeii și mazărea păstăi pe un platou. Împărțiți tăițeii în 2 castroane mari, late și împărțiți în mod egal mazărea păstăi, prazul și crevetele pe deasupra. Amestecați apă cu pastă de curry și sos de soia într-un pahar gradat și turnați supă direct în castroanele cu tăiței, legume și creveți. Ornați cu coriandru. Durata de pregătire: 20 de minute.
Băutură caldă de ghimbir cu mentă. Ingrediente: 1 lămâie verde, 100 ml de sirop de ghimbir, 4 crenguțe de mentă proaspete. Mod de preparare: Încălziți 750 ml de apă la 80°C. Spălați lămâia verde și dați coaja pe răzătoare. Apoi amestecați sucul de lămâie verde, coaja și siropul de ghimbir într-un vas termorezistent. Turnați apă fierbinte și amestecați bine. La final, puneți o crenguță de mentă în fiecare din cele 4 pahare înalte, termorezistente și turnați băutura caldă de ghimbir. Serviți imediat. Durata de preparare: 5 minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Luni, 20 Octombrie 2014
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014