Ce gătim astăzi

179
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1413719269.jpg
Aperitive în ardei gras. Se taie capacul ardeiului în jurul cozii, se curăță de semințe și se umple cu amestecul pentru aperitive: pastă de brânză, urdă cu mărar, salată de varză. Se servește întreg sau tăiat rondele de 2-3 cm.

Supă tailandeză cu tăiței și creveți. Ingrediente: 125 g tăiței chinezești cu ou, 100 g mazăre, câteva păstăi, jumătăți, 1 fir subțire de praz, în inele foarte subțiri, 100 g crevete mare fiert și decojit, 1-2 linguri de pastă de curry roșu tailandez, 2 linguri de sos de soia ușor. Mod de preparare. Fierbeți 1,5 l de apă. Puneți tăițeii cu ou într-un castron și adăugați 1 l de apă fierbinte. Lăsați tăiței deoparte 15 minute. Puneți mazărea păstăi într-o cratiță și turnați restul de apă fiartă. Preparați mazărea păstăi al dente la foc mic timp de 4 minute. Încălziți 600 ml apă la 100°C în fierbător. Scurgeți tăițeii și mazărea păstăi pe un platou. Împărțiți tăițeii în 2 castroane mari, late și împărțiți în mod egal mazărea păstăi, prazul și crevetele pe deasupra. Amestecați apă cu pastă de curry și sos de soia într-un pahar gradat și turnați supă direct în castroanele cu tăiței, legume și creveți. Ornați cu coriandru. Durata de pregătire: 20 de minute.

Băutură caldă de ghimbir cu mentă. Ingrediente: 1 lămâie verde, 100 ml de sirop de ghimbir, 4 crenguțe de mentă proaspete. Mod de preparare: Încălziți 750 ml de apă la 80°C. Spălați lămâia verde și dați coaja pe răzătoare. Apoi amestecați sucul de lămâie verde, coaja și siropul de ghimbir într-un vas termorezistent. Turnați apă fierbinte și amestecați bine. La final, puneți o crenguță de mentă în fiecare din cele 4 pahare înalte, termorezistente și turnați băutura caldă de ghimbir. Serviți imediat. Durata de preparare: 5 minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri culinare de mare efect
Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 20 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 3.2608 secunde